Ece Seçkin - "Şok Oldum"


Türk popunun yeni ve genç yüzlerinden Ece Seçkin’in yeni teklisi “Şok Oldum”, geçtiğimiz günlerde DGL ve DMC işbirliğiyle dijital platformlarda yayımlandı. Söz ve müziği Deniz Erten’e ait şarkının düzenlemesi Ozan Doğulu tarafından yapılmış.

Öncelikle Ece Seçkin’in doğru bir yerden hareketle yola çıktığını ve ikinci adımını da doğru attığını söylemek lazım. Pop müzikte “star” kabul ettiklerimizin neredeyse tamamı 40 yaşın üzerinde ve uzunca bir süredir genç bir ismin parlak bir çıkış yaptığına şahit olmuyoruz. Alternatif ve “rock” müzik alanındaki bereket nicedir pop arenasında görünmüyor. Ece Seçkin kendini tam da bu boşluk noktasında konumlandırıyor ve iyi de yapıyor.


Nitekim “Şok Oldum”, tam da hedef kitlesine yönelik, doğru bir şarkı olarak Seçkin’i bir kez daha parlatıyor. Elbette Ozan Doğulu ve Deniz Erten gibi iki güçlü ve tecrübeli ismin desteğini de göz ardı etmemek lazım. Çok pop, çok akılda kalıcı, sloganı hazır, ziyadesiyle eğlenceli bu şarkı Ozan Doğulu marifetiyle Türkçe popun ‘90’larda takılı kalmış çıtasını yükseltiyor. Ece Seçkin ise bir önceki albümünde daha çocuksu tınlayan sesini bu şarkıda daha yetkin kullanıyor.


Buna karşın iki itirazımı da söylemem lazım. Birincisi şarkının adı ve ana teması olan “Şok Oldum” ifadesi. Malumunuz, bu ifadenin doğrusu “şoke oldum”dur ama nicedir yanlış kullanıla kullanıla doğru gibi yer etmiştir Türkçede. Pop şarkıların güncelin dilinden, sokak ağzından ve hatta yer yer argodan beslendiğini düşünürsek, bu yanlış kullanımı göz ardı edebilir miyiz/etmeli miyiz, varın siz karar verin.

Bir de Ece Seçkin’in ilk albümdeki iddialı ama bir taraftan da yaşının üzerine çıkmayan, hatta gençliğinin altını çizen imajının bu tekliyle birlikte başka bir yöne gittiğini görüyoruz. Yine iddialı ama bu kez bir parça yaşının üzerinde ve bu nedenle de sakil. Ben dâhil birçok kişinin gözüne batan Hadise benzerliği de cabası. Bir tek saç rengi değişikliği böylesi bir algı yanılması yaratabilir mi bilmiyorum ama ben olsam bunun üzerinde bir kez daha düşünürdüm. 

NİSAN 2014 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder