Gülşen & Murat Boz - "İltimas"


Sezon başında en iddialı işlerinden birinin Gülşen ve Murat Boz ortaklığından çıkacağı bir süredir müzik dünyasında konuşuluyordu. “İltimas” adı verilmiş bu şarkı nihayet geçtiğimiz günlerde DMC ve Ozan Çolakoğlu Prodüksiyon işbirliğiyle önce dijital platformlarda servis edildi, sonra tekli olarak yayımlandı.

Sözleri Gülşen’e ait şarkının bestesini Gülşen ve Ozan Çolakoğlu birlikte yapmış. Düzenleme ise Çolakoğlu imzası taşıyor haliyle. Bu proje öncelikle Murat Boz’un, sıradan işlerle geçirdiği birkaç yıl ve bir tek “Vazgeçmem”le geçiştirdiği geçen yıldan sonra nihayet imajını da şarkıcılık kariyerini de toparladığı ve tekrar “star”lığa oynamaya başladığının altını çiziyor bence. Zira beğenin ya da beğenmeyin, kabul edersiniz ki Gülşen şu an popun birinci liginde top koşturan isimler arasında. Buradan bakınca da bu ortaklık daha ziyade Boz’a yarayacak gibi görünüyor. Ki birlikte yakaladıkları ve hem klibe, hem de fotoğraflara yansıttıkları iddialı görsellik her ikiliye bu kadar yakışmayabilirdi. Eh, ses uyumunu da üstüne koyarsanız, düetlerden düet beğendiğimiz (ya da beğenemediğimiz) bu dönemde bu buluşma hem göze hem de kulağa doğru geliyor.


Fakat ‘bu şarkı bu iddianın neresinde’ diye sorarsanız, cevap vermekte zorlanabilirim. Şarkı yazarı olarak Gülşen yine bildiğimiz Gülşen. Yeni neslin günlük hayatta konuşurken pek de itibar etmediği, şarkılarda da nispeten az kullanılmış eski bir kelimeden yola çıkarak çatısı çatılmış “yak”lı “söndür”lü şarkı sözleri ve arabesk nağmeli/melodili bir beste; buna karşın alabildiğine güncel, yüksek tempolu, “club” işi bir “sound”.


Gülşen ve Çolakoğlu ikilisi bunu neredeyse bir standart haline getirdiler nicedir ve görünen o ki satan da, alan da memnun. Gelin görün ki bu şarkının nakarat melodisi yakın zamanda Erdem Kınay’ın “Proje 2” albümünde Sibel Can tarafından seslendirilen “Alkışlar”a çok yakın bir yerlerden geçiyor. “Alkışlar”ın özellikle akustik versiyonunu dinleyin; benzerliği hemen fark edeceksiniz. Hatta isteğe göre üzerine bir tutam da Sezen Aksu’dan “Dünya Yıkılsa” nakarat yürüyüşü bile koyabilirsiniz. Elbette ne Gülşen’in ne de Çolakoğlu’nun böyle şeylere ihtiyacı yok; bu kadarı olsa olsa talihsiz tesadüfler olmalı.        


Yine de tüm bunlar 2010’lu yıllar pop müziğinin köşe başında sağlam bir yer edinmiş Gülşen ve her yaptığına itirazsız alkış tutan “fan” desteği bir yana, doğuştan “star” tozu yutmuş Murat Boz’un işbirliğine gölge düşürmeyecektir. Nitekim şarkı çoktan kendi kitlesini buldu ve 2014 yazının “playlist”lerine şimdiden girdi bile. İstesek de istemesek de bu yaz her yerde bol bol duyacağız. Bundan kaçınmak mümkün değilse, bir an önce sevmeye bakmalı.

NİSAN 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder