İrem Derici - "Kalbimin Tek Sahibine"


İrem Derici, doğru bir strateji ile arayı sıcak tutuyor ve bir şarkısı düşüşe geçtiğinde yeni bir şarkı sürüyor piyasaya. Derici’nin yeni teklisi “Kalbimin Tek Sahibine”, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle dijital platformlarda satışa sunuldu.

Söz ve müziği Hüseyin Boncuk’a ait bu şarkı, meğerse İrem Derici hayranlarının isteği ile tekli olarak yayımlanmış. Zira Derici bu şarkıyı geçtiğimiz 14 Şubat’ta Beyaz Şov’da söylemiş ve şarkı o gün bugün hayranlarının dilinden düşmemiş.


Aşıklar için göz göze dans etmelere, birlikte söylemelere pek müsait sözleri, onu tamamlayan dans ritmi ve eşlik etmesi çok kolay melodisi ile neresinden baksanız, “Kalbimin Tek Sahibine”nin sanayi tipi bir “hit” olmaması için hiçbir neden yok. Tam da yaz başı; neden böyle bir yavaş tempolu şarkı diye sorsanız, size mevsimin düğün mevsimi olduğunu, gelin adaylarının ilk dans şarkısı aramaya çoktan başladığını hatırlatırım. İrem Derici zaten bu ara ne söylese gidiyor; öyle bir kitle yarattı kendine. Ama işte gelin görün ki gözde bir şarkıcı ile “hit” adayı bir şarkıyı bir araya getirmekle iş bitmiyor her zaman. 


Düzenlemesi Mustafa Ceceli tarafından yapılan bu şarkı, tam da Ceceli’nin ya da bilemediniz Ferhat Göçer’in söyleyeceği türden… Daha ilk dinleyişte ben kendi adıma bu şarkının İrem Derici’de eğreti durduğunu düşündüm. O çılgın, deli dolu, hatta bir parça “arıza” genç kızın dilini ve imajını ehlilleştiren, durduk yere hizaya sokan türden. Tabii bu benim düşüncem. Yoksa şarkı kendi kitlesini bulup Derici’nin “tıklanma rekorları”na bir yenisi ekleyecektir; ondan şüphem yok ki bu satırların yazıldığı gün ve saatte TTNet Müzik platformunda hem indirme, hem de dinlemelerde 1 numaraya yerleşmişti bile.


Şarkıya çok uygun, romantik bir kapak fotoğrafı ve tasarımı ile sunulan tekli, İrem Derici kariyerine “dolgu” işlerinden biri olarak yazılacaktır ileride. Hani geriye dönüp baktığımızda “olmasa da olurdu” diyeceklerimizden…  

NİSAN 2014 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder