Leyla - "Sakladım"


Şarkıcı dediğin, bir tek şarkısını bile dinlediğinizde bile kulağınızı dolduran, doyuran oluyor. İşte Leyla öyle bir ses, öyle bir şarkıcı… Asıl mesleği diş hekimliği ama gönlü hep müzikten yana olmuş. Uzun yıllar Amerika’da yaşamış, Ahmet Ertegün, Arif Mardin gibi isimlerin önünde şarkı söylemiş, Yunanistan’da Keti Garbi ile aynı sahneyi paylaşmış bir şarkıcı Leyla Sürücüoğlu. Basın bülteninde sadece şarkıcılığının değil “show-girl”lüğünün de altı çiziliyor. Henüz o kadarına şahit olmadık zira ilk teklisi yayımlanalı pek uzun süre geçmedi.


Leyla’nın söz ve müziği kendisine ait “Sakladım” adlı şarkısının yer aldığı bu tekli, geçtiğimiz günlerde Fono Müzik etiketiyle dijital platformlarda satışa sunuldu. Şarkıyı dinlemeden biyografisini okuduğunuzda Amerikan telaffuzuyla Türkçe şarkı söyleyen (muhtemelen R&B sularında gezinen) bir şarkıcı profili canlanıyor gözünüzde ama durum aslında tam tersi. Bizim buralarda dinlediğimiz bir çok şarkıcıdan çok daha iyi bir diksiyon ve artikülasyonla şarkı söylüyor Leyla. Güçlü olduğu her halinden belli sesinin sınırlarını göstermek telaşına düşmeden gayet kontrollü ve hem tekniği hem de duygusu kararında bir üslupla söylüyor üstelik. “Sakladım” ise inceden arabesk motifler de içeren mütevazı ama etkili bir pop şarkısı.


Leyla gibi çok sık rastlanılan bir ismi soyadı bir soyadı olmaksızın kullanmak, merak ettiği şarkıcı hakkında bilgi edinmek için interneti karıştıranlara hiç mi hiç kolaylık sağlamıyor. Zaten basın bülteni ve kısa bir röportaj dışında hakkında fazladan bir bilgiye ulaşmak da mümkün olmadı. “No name” bir şarkıcı için bu ciddi bir handikap. Ben en azından albümünü merakla bekleyeceğim bu şarkıcının internet ortamında birkaç canlı performans videosunu izlemek isterdim. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.     


EYLÜL 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder