Bengisu - "Dünyanın Öteki Ucuna"


Henüz yaşı çok genç ama çok iddialı bir şarkıcımız oldu. Adı Bengisu. Resmi internet sitesinde müzikteki hedeflerini şu cümlelerle anlatıyor Bengisu: “Uluslararası kürsülerde ödül alıp o kürsülerden ülkeme Türkçe selam göndermek istiyorum. Hayal kurmaktan korkmuyorum, ama hayallerim için de uğraşıyorum. Gurur duyulacak işlere imza atmak istiyorum. Okulum bitince muhakkak Amerika’da ve Fransa’da müzikal anlamda işler yapmak istiyorum. Hem İngilizce, hem de Fransızca’ya hâkimim ve bunu müzikal anlamda kullanarak Billboard Hot 100’a bir kaç şarkı sokmak istiyorum.”


21 yaşındaki Bengisu, halen Berklee’de hem şan hem de müzik işletmesi/menajerlik eğitimi alıyormuş.  Şöyle söyleyeyim; Berklee College of Music, dünyanın en saygın müzik eğitim kurumlarından biri ve orada (kurs değil) lisans eğitimi alıyor olmak elbette az şey değil. Birkaç yabancı dil birden bilen Bengisu’nun hayallerinin gerçek olmaması için de bir sebep yok. İnsan belli bir yaştan sonra bu tip yüksek idealleri dudak bükerek karşılıyor ama bu yine de Bengisu’nun hevesini kırmak için bir sebep değil. Ona çıktığı bu yolda başarılar dilemek ve destek olmak lazım.

Bengisu’nun Türkiye pazarı düşünülerek hazırlanmış ilk teklisi “Dünyanın Öteki Ucuna”, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Erkin Arslan imzası taşıyor.


Bilenler bilir, Erkin Arslan az sayıda ama hep iyi şarkı yazmış ve kariyerini ağırlıklı olarak reklam müzikleriyle sürdürmüş bir müzisyendir. İrem Derici’nin yakın zamanda yayımlanan yeni şarkısı “Bir miyiz?”in de söz ve müziği Arslan’a ait. Daha eskilere gidersek, Erkin Arslan’ın besteleri arasında  Ceynur’un bir dönem epey ses getiren “Yağmur”unu, Sibel Tüzün’ün ikinci albümünde yer alan “Tiryaki”yi, Demet Sağıroğlu’nun “Annem”ini ve Asansör filminin müziklerini bir çırpıda sayabiliriz.

Bengisu ile Erkin Arslan’ın birlikte çalışması ise Jingle House bünyesinde gerçekleşmiş zira Bengisu, reklam müzikleri hazırlayan bu prodüksiyon firmasında bugüne dek birçok cıngıl seslendirmiş.

“Dünyanın Öteki Ucuna”, tam da Bengisu’nun söylemesi gerektiği gibi bir şarkı… Sözleri, müziği ve düzenlemesi ile son derece genç bir şarkı çünkü. Dünyadaki benzerlerini aratmayacak türden, ama bir yandan da Türkiye’deki müzikal beğeni skalasını göz ardı etmeyen, dinamik bir pop “sound”u ve doğru düzgün şarkı sözleriyle iyi bir başlangıç yapma şansı yakalamış Bengisu (zaten bu şarkıda dünya pazarı düşünülmüş olsaydı, en azından “mix”de solist sesi bu kadar yüksek tutulmazdı, onun farkındayız.) Dahası uzun süre yurt dışında da yaşamış olmasına rağmen Bengisu’nun kulağa çarpan, belirgin bir diksiyon sorunu da yok gibi gözüküyor. En çok takıldığım şey ya bu benim, nice Türkiye’de doğmuş büyümüş şarkıcı biliyorum ki Türkçe şarkı söyleyemiyor; o bakımdan altını çizmek lazım.
Teklinin kapağında güzel bir tasarım ve sempatik bir fotoğrafla da dikkat çekici bir görsellik yakalanmış. 40 yaş üstü “star”larımızın müsaadesiyle, yeni nesilden bir yıldız adayının daha yola çıktığını söyleyebiliriz. Gerisini onlar düşünsün!
AĞUSTOS 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder