Mithat Can Özer - "İnşallah"


Bir başka, işi zor ünlü çocuğu da Mithat Can Özer. Üstelik onun işi iki kere zor çünkü annesi Sezen Aksu sadece şarkıcı olarak değil, şarkı yazarı olarak da Türkiye’de yapılan popüler müziğin dünü ve dahi bugününde çok fazla, hemen hiç kimsenin kaplayamadığı kadar fazla bir hacim kaplıyor. Nitekim Mithat Can Özer de bu gerçekle uzlaşmayı seçmekten başka yol kalmadığının farkında olsa gerek ki, zaman zaman annesiyle de ortak işler yaptı. Daha ziyade popüler kulvarda şarkılar yazdı, düzenledi, sonra Pis’ton adlı “rock” grubunun solisti olarak çıktı karşımıza.

Mithat Can Özer’in ilk solo teklisi “İnşallah” ise, geçtiğimiz günlerde Poll Production etiketiyle piyasaya sürüldü.


Her ne kadar içinden alaturka tınılar geçse de, “rock” formunda bir şarkı “İnşallah”. Buna alışkınız biz. O çok iddialı düzenlemeye, dört kişilik vokal grubuna ek olarak 15 kişilik koronun da katıldığı vokallere filan baktığınızda, “büyük” bir şarkının peşinde koşulduğu anlaşılıyor. Ne var ki şarkının o derece etkili bir melodisi, sözleri filan yok. Haliyle giydirilen elbise büyük gelmiş gibi. Mithat Can Özer’in şarkıcı olarak elinden geleni yapması da bu durumu değiştirmiyor.


Teklide “İnşallah”ın bir de Ozan Bayraşa tarafından yapılmış “remix” versiyonu var ki, o düzenlemenin de şarkıyı ayağa kaldırdığını söyleyebilmek zor.  


Son derece iyi müzisyenlerden oluşan Pis’ton grubunun da beklenen etkiyi yaratmadığı düşünülürse, belki de Mithat Can Özer için doğru olan “rock” formunun peşinde koşmaktansa, popüler kulvarda başkaları için yazdığı şarkılar gibi şarkılarla şarkıcı olarak şansını denemesi olabilir. Ben olsam öyle yapardım yani. 

NİSAN 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder