Emre Atabay - "Yok Sana"


Emre Atabay, İstanbul’da Pera Güzel Sanatlar lisesinin müzik bölümünden mezun olduktan sonra 2004-2008 yılları arasında Amerika’da Berklee Müzik Okulunda “Music Synthesis” eğitimi almış. Amerika'da 10 sene yaşmış ve kurduğu grubuyla albüm çıkarıp, reklam müzikleri yapmış, bir yandan da sahne tecrübesini arttırmış.


Biyografisinde, onun çok sayıda enstrüman çaldığı ve müzikle prodüktörlük düzeyinde de ilgilendiği, çalışmalar yaptığı da yazıyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlanan ilk teklisindeki “Yok Sana” adlı şarkının söz ve müziği yazmakla kalmamış, düzenlemesini de İskender Paydaş ile birlikte yapmış Emre Atabay.


Bütün bunları bilmiyor olsanız bile, şarkıyı dinlediğiniz zaman “farklı” bir müzisyenler karşı karşıya olduğunuzu fark ediyorsunuz zaten. Hani moda tabiriyle “bizim kafalar” değil “bu kafalar”. Eski tabirle “Avrupai” bir şarkı “Yok Sana”.




Önce alternatifin arasından ana akıma sızan isimlerle başlayan, pop kulvarında ise Edis’le ateşlenen yeni nesil erkek şarkıcı/müzisyen döneminin işaretçilerinden biri de Emre Atabay olabilir. Bu bir tek şarkısı bu ihtimali parlatıyor. Takibe alınmalı.

MAYIS 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder