Mustafa Sandal - "Ben Olsaydım"


Yıllardır şöyle parlak bir “hit “çıkaramayan Mustafa Sandal, 2013 yılında yayımlanan “Tesir Altında” şarkısıyla zevahiri kurtarmıştı biraz da olsa. Sonra uzunca bir ara verdi. O ara reklamlarda filan oynadı, her reklamda oynayan pop yıldızı gibi yüklüce para kazanmayı müzikteki inandırıcılığını kaybetmeye yeğledi; haliyle yeni bir şarkı yapmaya da ihtiyaç duymadı. Ve nihayet Mustafa Sandal’ın “Ben Olsaydım” adlı yeni teklisi, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle piyasaya sürüldü.


Kürkçü dükkânına geri dönmüş Sandal ve yıllar önce ona beklenmedik bir çıkış getiren “Pazara Kadar”ın bestecisi Yalçın Polat’tan yeni bir şarkı almış. “Pazara Kadar” enteresan bir biçimde Mustafa Sandal’ın çizgisine çok uymuş ve maya tutmuştu. Bu yeni şarkıda da aynı amaç güdülmüş ama “Kadere Bak” adını taşıyan bu şarkının, “Pazara Kadar”ın yarattığı türden bir etki yaratması çok zor görünüyor. Bir kere “Pazara Kadar”ın sloganı çok güçlüydü; bu şarkıda o vuruculuk yok. İkinci ve daha önemlisi, iki şarkının arasında 13 yıl var ama ikisini arka arkaya dinlediğiniz zaman bu farkı göremiyorsunuz. Haliyle de “Kadere Bak”, hoş bir Mustafa Sandal nostaljisi yaratmaktan öteye geçemiyor, bugünü yakalayamıyor.




Tekliye adını veren şarkı ise Mustafa Sandal tarafından yazılmış. İlkine göre bugünün dinleyicisini daha kolay yakalayacak bir şarkı “Ben Olsaydım”. Buna karşın, bir “hit” olur mu, ona emin değilim. Belki Sandal’ın sesini yaz boyunca yazlık mekânlarda, radyolarda filan duymamıza yarar, günü kurtarır ama yıllar sonra “Ah, ne iyi şarkıydı be!” dedirtmez gibi. 

TEMMUZ 2015 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder