Soner Arıca - "Yap Boz"


Soner Arıca hiç kendi gibi olmaktan vazgeçmeden ama yeni şeyler denemekten de korkmadan yoluna devam ediyor. Tam da onun kıdeminde bir müzisyenin yapması gerektiği gibi. Geçtiğimiz günlerde Arıca Müzik etiketiyle yayımlanan yeni teklisi “Yap Boz” bunu bir kez daha gösteriyor.


Sözleri Soner Arıca ve Gamze Lim’e, bestesi Burak Saltan’a ait olan “Yap Boz”un düzenlemesini de Burak Saltan yapmış. Yıllardır genellikle kendi şarkılarını yazan, ancak başka bestecilerden kendine uygun sıfır şarkılar ve “cover”lar seçeceği zamanlarda da nokta atışları yapan Arıca, yıllardır müzik piyasasında olmasına rağmen henüz bilinen bir bestesi olmayan Burak Saltan’ı da lanse ediyor böylece.


“Yap Boz”, hem müzikal anlamda, hem de şarkıcılık performansı açısından klasik Soner Arıca sınırlarının bir adım dışına çıkan bir şarkı. Pop-“rock” formunda bir şarkı her şeyden önce. Bir aşk şarkısı değil ve Arıca bu şarkıyı alışageldiğimizden farklı olarak daha dominant ve daha agresif bir biçimde seslendiriyor. Bir nevi sahnedeki Soner Arıca’yı stüdyoya taşımış da denilebilir ki şarkının ruhu da bunu istemiş anlaşılan.


Tam da yaz üstü ortalık yüksek tempolu, eğlenceli şarkılardan geçilmezken, böylesi bir iç dökümü şarkısına oynamak bir risk, evet. Ancak Soner Arıca sırtladığı bu riskin üstesinden gelmiş gibi gözüküyor. Kulak yorgunlarına birebir gelebilir.

MAYIS 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder