Hande Yener Feat. Serdar Ortaç - "İki Deli"


(22 Aralık 2015 tarihinde Hayat Müzik'te yayımlanmıştır.)

“İşte bu yüzyılın en büyük buluşması,” cümlesiyle başlıyor şarkı. Zaten aylardır buna benzer cümlelerle lanse ediliyordu “İki Deli”. Hande Yener ve Serdar Ortaç ilk kez bir araya geliyordu. Ama belki de bir araya gelmemelilerdi. Yani şarkı öyle diyordu en azından.


Ne yalan söyleyeyim bu şarkıyı çok bekledik. “Kış Kış” fiyaskosunun ardından Hande Yener’in zevahiri kurtarmak için acilen bir şey yapması gerekiyordu ki o da bu düeti yaptı ve yaptığını da ilan etti ama şarkı yazdan bu yana duyurulmasına rağmen anca karşımıza çıktı.


Ne çare, söz, müzik ve düzenlemesi Mert Ekren’e ait “İki Deli”, neresinden baksanız tipik bir Serdar Ortaç şarkısı ve Hande Yener’le, onun bugüne dek yaptığı müzikle, onun ses rengi ve şarkıcılığı ile en ufak bir ilgisi bile yok. Böyle bir şey bir avantaja da dönüşebilirdi pekala ama dönüşmemiş. Çünkü bu şarkı Serdar Ortaç’ın bile yapmaktan vazgeçtiği türden, ‘90’lar Serdar Ortaç şarkılarının izinden gidiyor. Belki o yıllarda, “Asrın Hatası”, “Aradın mı?”, “Gecelerin Adamı” gibi Ortaç şarkılarının kıyametler kopardığı dönemde yapılmış olsa idi, onların yanında yerini alabilirdi ama bugün değil.  



Basit bir melodi, marş yürüyüşü, slogan sözler filan tamam. Onlar her hal ve şartta iş yapar. Kulüplerde, radyolarda çalar, ezberlere kolay düşer. Ama bir zaman sonra bu şarkı hâlâ hatırlanıyor olursa, kesinlikle Serdar Ortaç şarkısı olarak hatırlanır, Hande Yener değil. Yani Hande Yener Feat. Serdar Ortaç değil, Serdar Ortaç Feat. Hande Yener daha doğru olurmuş. Haliyle Hande Yener’in bu işten kazancı tam da şu atalar deyişi ile açıklanabilir: “Ne tuttun? Kuş. Ne yedin? Hiç!”

ARALIK 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder