Röya Feat. Ozan Çolakoğlu - "Kesin Bilgi"


(22 Aralık 2015 tarihinde Hayat Müzik'te yayımlanmıştır.)

Azerbaycan’da zaten bir “star” iken Türkiye’de işe neredeyse sıfırdan başlayan Röya, prodüksiyonu Türkiye’de yapılmış “Gönder” ve “Gemiciler” adlı iki teklisi ile adından söz ettirdi geçtiğimiz yıllarda. “Gemiciler” 2013’de yayımlanmıştı, sonra Röya cephesinden uzunca bir süre ses çıkmadı ve nihayet geçtiğimiz günlerde yeni tekli “Kesin Bilgi”, Ozinga Production etiketiyle raflarda yerini aldı.


Ozinga, yani Ozan Çolakoğlu’nun prodüktörlüğünü yaptığı teklideki şarkının söz ve müziği de doğal olarak Gülşen’e ait. Zaten şarkının  her kelimesi, her notası da Gülşen’in elinden çıktığını hissettiriyor. Neyse ki Röya, şarkı söyleme biçimi ve ses rengi ile Gülşen’i anımsatmıyor (geri vokalde Gülşen’in sesi kendini fark ettiriyor olsa bile.) Farklı ses renginin de avantajıyla şarkıyı bir Gülşen şarkısı olmaktan çıkaran Röya’nın Türkiye Türkçesini kullanmadaki başarısı da bu şarkıyla bir kez daha görülüyor.


Gezi direnişi günlerinin en çok kullanılan kalıplarından biri olan “kesin bilgi yayılsın”ı bir pop şarkısının içinde bu şekilde duymak sizi kızdırır mı gülümsetir mi; nereden baktığınıza bağlı olarak değişir. Ama pop tam da böyle bir şey değil midir zaten? Etrafta olan biten, söylenen, konuşulan, yaşanan ne varsa alır, kullanır, hatta suyunu bile çıkarır. Beni rahatsız etmedi bu yüzden; hatta zekice buldum.



Teklide şarkının “Akustik” ve “Remix” versiyonları da yer alıyor. “Akustik” versiyonun düzenlemesi Emre Bayar tarafından, “Remix” versiyon ise Kaan Gökman tarafından yapılmış. Her iki aranjör de şarkıyı başka türlü bir hale getirme konusunda üzerlerine düşeni yapmışlar ki “farklı versiyon” tabiri çok sıklıkla olmadığı üzere bu teklide karşılığını buluyor.

ARALIK 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder