Tuğba Yurt - "Aklımda Sorular Var"


(12 Ocak 2016 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Tuğba Yurt müzik piyasasının yeni nesil kadın şarkıcıları arasında sesi ve şarkı söyleme tekniği ile averaj kazanan isimlerden biri. Bu ses aralığında, rahatsız edici ya da duygusuz olmadan, doğru vurgu ve baskılarla şarkı söyleyebilmesi, bununla birlikte karakteristik bir sese sahip oluşu büyük avantaj.


Tuğba Yurt stilini arıyor. Bugüne dek yaptıklarını arka arkaya koyunca görünen o. Bence bu defa bulmuş. Geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlanan yeni teklisi “Aklımda Sorular Var”, bu kalibrede bir şarkıcı için biçilmiş kaftan çünkü. Sözü, müziği ve düzenlemesi gayet iyi bir pop şarkısı bu ve Tuğba Yurt’un gerçek performansını gösterebilmesine de imkân sunmuş. Sözler Osman Hekimoğlu, müzik ve düzenleme ise Ender Çabuker’e ait. Çabuker’in bu bestesi, rahatlıkla o çok şahane “Es”in yanına konulabilir, uzun vadede kalıcı olabilir.



Teklide şarkının bir de Cem İyibardakçı düzenlemesi var. Alaturka enstrümanların da kullanıldığı bu versiyon da şarkıyı sevenler için farklı bir alternatif olabilir ama benim tercihim orijinal versiyondan yana. 

OCAK 2016

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder