Aydilge - "Yo Yo Yo"


(21 Haziran 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

“Kiralık Aşk”, “Aşka Gel”, “Aşk Olmak” derken kendi tarzını iyiden iyiye benimseten, dinleyici kitlesini günden güne artıran Aydilge, yine eğlenceli bir şarkıyla çıktı karşımıza. Aydilge’nin yeni teklisi “Yo Yo Yo”, geçtiğimiz günlerde Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle yayımlandı.


“Catchy” şarkılar yazmanın ya da bulmanın formülünü doğru denkleştirdi Aydilge. Bu yüzden de her biri kendi etkisini yaratacak teklilerle ilerliyor yıllardır. “Yo Yo Yo” ise bugüne dek yaptığı benzer şarkıların bir miktar üstünde bir ilgiye mazhar olabilir zira bu defa milletçe asla kayıtsız kalamayacağımız oryantal bir tema ve ritim var işin içinde. Nitekim bu işi her daim bizden daha iyi yapmış Yunan müzisyenlerin elinden çıkma bir şarkı aslında bu. Orijinali Vasilis Giannopoulos ve Christos Dantis tarafından yazılan “Po Po Po”, Türkçeye Aydilge tarafından “Yo Yo Yo” adıyla adapte edilmiş. Şarkının düzenlemesinde Alper Atakan'ın imzası var.


Çok pozitif bir dünya görüşünün izlerini süren şarkı sözleri, şarkının en az melodisi kadar dinleyene ferahlık veren cinsten. Bana bir parça Mirkelam şarkılarının dünyasını hatırlattı bu bakımdan. Hatta keşke Aydilge bu şarkıyı Mirkelam’la düet söyleseymiş diye bile düşündüm.


Yaz “play-list”lerinde bu şarkının da yer almaması için hiçbir sebep yok.

HAZİRAN 2017 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder