Cem Belevi - "Aç Kollarını"


(18 Mayıs 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

“Aman da her gün mantar gibi bir popçu türüyor,” klişesinin aksine ben son dönemde piyasaya çıkmış yeni nesil pop şarkıcılarını hem seviyor, hem de önemsiyorum. Buray’ından Edis’ine, Tuğba Yurt’undan İlyas Yalçıntaş’ına, Melis Kar’ından İrfan Özata’sına bir dolu isim var bu başlık altına alabileceğim. Hepsi donanımlı ya da en azından kendini daha iyiyi bulmaya ve yapmaya adamış, çalışan, çabalayan ve bu arada birbirilerine de her platformda desteğini esirgemeyen bu gençler bugünün ama daha çok da geleceğin pop müziği hakkında daha iyimser düşünmemi sağlıyor. İşte Cem Belevi de bu gençlerden biri.


Yeterince ilgi görmemiş bir ilk albümden sonra hem firma hem de taktik değiştiren Cem Belevi, dizi oyunculuğu ile kazandığı popülerliğe rağmen müzikten de vazgeçmedi ve yoluna teklilerle devam etti. En son 2016 Nisan ayında piyasaya sürülen “Alışamıyorum” teklisi ile karşımıza çıkmış ve o şarkı epeyce de ses getirmişti. Belevi’nin yeni teklisi “Aç Kollarını”, geçtiğimiz günlerde Ozinga etiketiyle satışa sunuldu. Şarkının söz ve müziği Cem Belevi’ye, düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu’na ait.


Popüler müzikte adım adım ilerlediğiniz yolda attığınız her adımın aynı sağlamlıkta olması mümkün değil zira zemin çok engebeli. Dengeler çabuk değişiyor, beğeniler ve eğilimler de öyle. Keza Belevi’nin bu yeni şarkısı da pek sağlam bir adım gibi görünmüyor.

Evet Gülşen’in “Bangır Bangır”ını hepimiz çok sevdik, hâlâ seviyoruz. Asla Ankaralı Turgut çalmayacak gece kulüpleri, radyolar filan iki senedir hâlâ çalarken bu şarkıyı, asla Ankara havasına oynamayacak nice “cool” insan piste döküldü “yavrum kaldır kollarını” diye diye. Hadi biraz daha eskiye gidelim. Kenan Doğulu’nun “Güzeller İçinden”i de halayla dalga geçen bir zevatın gönlünce halay çekebildiği bir şarkı olarak hâlâ iş yapıyor eğlence ortamlarında. “Aç Kollarını” ise bu şarkılarla benzer bir fikirden yola çıkmış ama yarı yolda kalmış gibi duruyor.



Bu şarkıyı ne Cem’in bugüne dek yarattığı imaja oturtabildim, ne “genç” buldum ne de farklı ve yaratıcı. Tutar mı? Tutar belki de, bilinmez, pop yuvarlaktır. Ama ben tutmadım, onu da söylemeden geçemeyeceğim. 

MAYIS 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder