Damla Pehlevan - "İlkbahar"


(21 Haziran 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Damla Pehlevan ismini ilk kez duymuş ve bu nedenle günlük yeni çıkan popçu kontenjanından bir genç şarkıcı sanmış olabilirsiniz ama işin aslı öyle değil. Çocuk yaşlarda aldığı müzik eğitiminin  profesyonelliğe dökülmesi Babazula’ya dâhil olması ile başlamış. Sonrasında ise Shantel ve Bucovina Club Orkestrası ile dünya turnesine çıkmış bir müzisyen Damla Pehlevan. Şimdilerde solo olarak boy gösterdiği sahne performanslarında ise Fransızca, İngilizce ve Farsça şarkıların yanı sıra Balkan şarkıları da barındıran repertuarı ile farklı bir solist profili çiziyor.


Damla Pehlevan’ın bunca deneyimden süzülüp gelen ilk teklisi “İlkbahar” ise geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Söz ve müziği Damla Pehlevan’a ait şarkının düzenlemesi Eray Polat tarafından yapılmış.


Şayet YouTube üzerindeki bağımsız video-müzik platformlarını takip ediyorsanız, Damla Pehlevan’ın “İlkbahar”ı ilk kez 2016 yılında Balcony TV için yapılmış bir kayıtta seslendirdiğini biliyorsunuzdur. O videodaki canlı performans üç parça enstrüman eşliğinde, şarkının farklı bir düzenlemesini dinleyici karşısına çıkarıyordu. Şarkının bu yeni hali ise yine akustik olmakla birlikte bir parça daha zengin ve elbette daha profesyonel.



Güzel bir şarkı, güzel bir ses ve güzel şarkı söyleyen bir şarkıcı. Hem pop hem de daha alternatif tarzları sevenleri ortak paydada buluşturabilecek de bir şarkı aynı zamanda “İlkbahar”. Damla Pehlevan’ın müzikte bundan sonra yapacaklarının da sakin bir habercisi.

HAZİRAN 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder