Eflatun - "Güneşin Doğudan Battığı Gün"


(28 Nisan 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Burcu Güneş, Gülben Ergen, Mustafa Sandal gibi ana akımdan şarkıcıların seslendirdiği şarkılarıyla tanıdığımız Eflatun, zaman zaman da kendi şarkılarını söylüyor, söyledi, ilk albümünün yayımlandığı 2009 yılından bu yana. Konservatuar mezunu, klasik müzik icra deneyimi olan, edebiyatla da ilgili, donanımlı bir müzisyen Eflatun. Dolayısıyla yazdığı şarkıların hem müzikal niteliği, armonisi, hem de sözleri çizgi üstü seyrediyor başından beri.

Yakın zamanda Ayşegül Aldinç’le düet seslendirdiği “Seni Sevmek Var Ya” ile adından söz ettiren Eflatun’un yeni teklisi “Güneşin Doğudan Battığı Gün” ise 2017 başlarında Aşk Müzik Yapım etiketiyle yayımlandı.


Ana akım pop medyasının bize dayattığı ve milyon kere milyon tıklanan şarkılar bir yana, işini özen ve ciddiyetle yapan, reyting kaygısız şarkılar üreten nice müzisyen bir yana. Eflatun ikinci kategoride, üstelik birinci ligde de goller atmış bir müzisyen olarak sessiz sedasız ve iddiasız ama iyi işler yapmaya devam ediyor. Bu şarkı da onlardan biri. Hüzünlü, derin, dokunaklı bir aşk şarkısı “Güneşin Doğudan Battığı Gün”. Şarkının sözü, müziği ve düzenlemesi Eflatun tarafından yapılmış. Bilgisayar seslerinin kullanılmadığı, canlı sazların çaldığı şeker şurup bir düzenleme bu.



Aşk şarkılarının üç akorluk basit sözlü düğün şarkılarına indirgendiği bir dönemde ilaç niyetine kulak kabartabilirsiniz. 

NİSAN 2017  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder