Esin İris - "Bir Aşk Yok"


(24 Temmuz 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Esin İris ilk albümü “Yine Mavi”yi 2014 yılında yayımlamıştı. Esin’in hayli dolu ve renkli müzikal geçmişinin doğal sonucu olarak türler arasında gezinen, tam yolunu bulamamış, biraz “ortaya karışık” bir albümdü o. Mesela çıkış şarkısı “Bu Gece”yi bir Aydilge şarkısı da sanabilirdiniz, bir Gökçe hatta Yıldız Tilbe şarkısı da.


Esin İris’in yeni teklisi “Bir Aşk Yok”, geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle yayımlandı. Sözleri Esin İris’e ait olan şarkının bestesinde İris’in yanı sıra Orhun Ozan ve Affan Özgür Aksüyek’in de imzası var. Düzenleme ise İskender Paydaş tarafından yapılmış.


Bir romantik komedi şarkısı “Bir Aşk Yok”. Ya da bir genç kız, genç kadın şarkısı. Şarkının klibi de bunun alını çiziyor zaten. Şarkı şu zamanların ruhunu tam da yerinden yakalamış, çok etkili ve dinleyen her beş kişiden dördünün hak vereceği, onay vereceği bir tek cümleye “bir aşk yok uğruna ölecek”e yaslanıyor. Nakaratta sadece bu cümlenin tekrar edilip durması boşuna değil; alt metin “fazla söze ne hacet” diyor besbelli. Olur mu? Neden olmasın? İlla laf kalabalığı şart değil.



Güzel, ferah bir melodi, güzel, oyuncaklı bir düzenleme, bu defa karakteristiğini çok daha açık gösterebilmiş bir Esin İris. Ben çok sevdim bu şarkıyı. Bakmayın dertli sözlerine, “bir aşk yok uğruna ölecek” diye tekrar edip dururken, bir anda “amaaan yoksa da yok ne yapayım yani?” diyebilirsiniz pekala. Öyle de iç açıcı bir tarafı var zira.

TEMMUZ 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder