Göksel - "Tam da Şu An"


(7 Haziran 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Geçen gün okuduğum bir röportajında “Siyah beyaz dönem bitti, renkli döneme geçtim,” demiş Göksel. Bayıldım bu ifadeye. Zira son iki albümü hakikaten siyah beyazdı Göksel’in. Hatta o çok iç açıcı “Denize Bıraksam” şarkısı ve klibi bile o hüzünlü, buruk ve yalnız kadın imajını değiştirmeye yetecek gibi değildi. Biz Göksel’i öyle sevmiştik ve seviyorduk, o ayrı ama şu popüler müziğin en sevdiğimiz şeylerden bile bizi bir süre sonra bıktırma durumu yok mu ah ne çare, her an sıkılabilirdik artık.

İşte tam da o anda daha önce yapmadığı bir şeyi yaptı Göksel ve ilk kez bir tekliyle çıktı karşımıza. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle yayımlanan teklide söz ve müziği Göksel’e ait “Tam da Şu An” adlı şarkı yer alıyor.


Konserlerine gidenler ya da onu şahsen tanıyanlar bilir ki Göksel’in şarkılarına açıkça dökmediği eğlenceli ve neşeli bir tarafı da var. Güldüğünde gözlerinin içiyle güler mesela, zoraki takınılmış tebessümlerle değil. Depresyondayken bile ulur orta soyunmayı, banka soymayı filan düşünmesi boşuna değil. Öyle de muzır bir yanı yok değil çünkü.


“Tam da Şu An” bu muzırlığın bir kısmını da olsa açığa çıkaran, kıpır kıpır bir şarkı. Ozan Çolakoğlu’nun düzenlemesi en çok da buna hizmet ediyor. Kıvrak, oryantal ama asla “Arabic” değil; tam dozunda.   


Göksel’i biraz da böyle sevelim. Bence hiçbir mahsuru yok.

HAZİRAN 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder