Güven Yüreyi & Derya Uluğ - "Sen Maşallah"


(24 Temmuz 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Bir O Ses Türkiye cahili olarak yine ıskalamışım. Bugünlerde adını sıkça duyduğum Güven Yüreyi de o yarışmanın rahle-i tedrisinden geçmiş meğer. Şöyle bir seyrettim yarışma videolarını. O kırmızı koltuklardan birinde ben otursaymışım asla döndürmezmişim koltuğumu. O kadar “piyasa ağzı” (ya da “sahne ağzı” okumuş ki şarkıları, ben tamamını izlemekte zorlandım. Ağdalı, gereksiz nağmeli, kelimeleri çeke uzata söylemek de yerine göre makbul olabilir şayet Kibariye, Ebru Gündeş ya da Müslüm Gürses gibi karakteristiği olan bir sesiniz varsa. Ama Güven Yüreyi gibi kolay ayırt edilebilir bir ses tınınız yoksa o stil sizi daha da sıradanlaştırmak öteye gitmez.


Neyse ki Güven Yüreyi ilk teklisinde aynı hataya düşmemiş. Düz, temiz ve açık bir yorumla şarkıda payına düşen cümleleri seslendirmiş ve düet partneri Derya Uluğ ile gayet parlak bir işe imza atmış.


Güven Yüreyi’nin DMC etiketi ile yayımlanan ilk teklisi “Sen Maşallah” adını taşıyor. Derya Uluğ ile düet yapması boşa değil zira şarkı, Derya Uluğ ve Asil Gök ikilisinin elinden çıkmış. Düzenlemesi, slogan şarkı sözleri ve akılda kalıcı melodisiyle neresinden baksanız “hit” adayı bir şarkı ki zaten servis edilir edilmez de dikkatleri üzerine çekti. Hatta Derya Uluğ’un “Canavar”ından çok daha iyi, çok daha akıcı. Lafın burasına küçük bir çekince koymak gerekirse, “Canavar” ve “Okyanus”un birbirine benzediği yer neresiyse, bu şarkının benzediği yer de tam orası. Bunu şarkı yazarlarının alamet-i farikası olarak da kabul edebilirsiniz, şarkıdan şarkı türetme formülünün handikabı olarak da; orası size kalmış.



Buna karşın Güven Yüreyi için bu şarkının iyi bir başlangıç olacağı su götürmez. Belki de çok uzun sürede yürüyeceği yolu bu şarkı sayesinde çok kısa sürede aşağı kesin. Bu konuda umut vaat ettiği de söylenebilir. Ayrıca Uluğ ve Gök ikilisinin böylesi bir şarkıyı Uluğ diskografisine eklemek yerine Yüreyi’ye emanet etmeleri de bir alçakgönüllülük ki bunu da kabul etmek lazım. Şarkı düpedüz bir düet olmasına karşın hem teklinin kapağında hem de şarkının klibinde Derya Uluğ’un adının geçmemesini de buna mı yormak lazım, işte onu bilemedim.

TEMMUZ 2017 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder