İdo Tatlıses - "Ya da Boşver"


(21 Haziran 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

İdo Tatlıses müzikte bir türlü yolunu bulamadı. Pop mu arabesk mi, pop-arabesk mi ya da ne? Aradaki çizgi zaten çok ince ama bir de kendine yakıştırmak var söylediğin şarkıyı. İşte o noktada henüz “Evet, bu bir İdo şarkısı,” denilebilecek bir şarkı yapmadı. Ülkenin görüp göreceği en büyük yıldızlardan birinin oğlu olmak her zaman işe yaramayabilir ama İbrahim Tatlıses, bırakın sesini, şarkı söylemesini bir kenara, kendine yakıştıracağı şarkıyı kırk metre öteden tanıyan bir adamdır ki bu meziyeti belli ki İdo’ya sirayet etmemiş.  


İdo Tatlıses’in yeni teklisi “Ya da Boşver” geçtiğimiz günlerde Deriko Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Derya Uluğ – Asil Gök işbirliğiyle yazılmış. Düzenleme ise Erdem Kınay imzası taşıyor. Kendi kulvarında iş yapabilecek bir şarkı aslında. Ama gelin görün ki şarkıyı İdo mu söylüyor Berkay mı belli değil.



Şarkı tam bir Berkay şarkısı mı yoksa İdo mu Berkay gibi söylediği için öyle tınlıyor bilemedim önce. Sonra şarkının klibini izleyince emin oldum ki İdo basbayağı Berkay olmaya soyunmuş. Klipteki dansı, hareket ve tavırları (hatta kostümü) şarkı söyleme biçiminden de çok çağrıştırıyor Berkay’ı. “Ne gerek vardı?” diyor insan ister istemez. Sahi, ne gerek vardı?

HAZİRAN 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder