Kenan Doğulu - "İlk Adımı Sen At"


(18 Mayıs 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Hem olgunluğa hem de doygunluğa erişmiş bir müzisyen Kenan Doğulu. Bu saatten sonra reklam şarkıları yazmaya ihtiyacı var mı? Belki yok ama memleketin şu halinde bir müzisyeni bilmem kaç milyonluk teklifi geri çevirdiği için alkışlamak snopluk olur.

Kenan Doğulu’nun yeni şarkısı “İlk Adımı Sen At” Doğulu Ses etiketiyle geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Bu bir “dondurma şarkısı” aslında. Daha önce aynı firma reklamlarında yıllar boyu Yalın’ı ve şarkılarını kullanmıştı. Bu kez suretini değil, aslını tercih etmişler.


Doğulu’nun 2015’de yayımlanan “Aşk İle Yap” adlı “hit” şarkısı da bir reklam şarkısıydı. Ancak şarkı markayı aştı ve bir Kenan Doğulu şarkısı olarak yer etti hafızalarda. Bu iki şarkı arasında ise kariyerinin en iyi albümlerinden birini “İhtimaller”i yapıp koydu bir kenara Kenan. Değeri yıllar içerisinde daha iyi anlaşılacak bir “olgunluk albümü”, bir kıymetli proje idi o albüm. Şimdilerde ise Tahribad-ı İsyan adlı genç “rap” grubuna destek veriyor biliyorsunuz.

Bütün bunları üst üste koyduğunuzda ortaya çıkan tabloda bir reklam şarkısı ile daha boy göstermesinin bir keyfiyet, bir lüks kullanma hakkı olduğunu söyleyebilmek mümkün. Kaldı ki bu şarkı da muhtemelen ileride bize markayı değil, Kenan Doğulu’yu hatırlatacak yine. O kadar baskın bir Kenan şarkısı yine zira.



Çok genç ama söyleyenini “bakın ben ne kadar da gencim” diye bar bar bağırtmayan, “fresh”, ferah, bahar ılıklığı, yaz sıcaklığında bir şarkı “İlk Adımı Sen At”. Söz ve müziği Kenan Doğulu’ya ait şarkının düzenlemesini Kenan Doğulu ve Güneş Ergün birlikte yapmış ki düzenleme şarkının bir başka sağlam kozu olarak kulak dolduruyor.

MAYIS 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder