Okay Barış - "Beter Ol"


(7 Haziran 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Vizyonu geniş, müzikal bakış açısı ülke sınırları dışını da görebilen, yetenekli bir müzisyen Okay Barış. Sezen Aksu’nun onu uzunca bir süredir yakınında tutması boşuna değil. İyi müzisyenin kokusunu en çabuk Sezen alır, bilirsiniz.

2013’de ilk albümünü yayımlamıştı Okay Barış. Sonra o albümdeki şarkıların bazılarını Yonca Evcimik yeniden seslendirdi. Özellikle “Burası İstanbul”, o dönemde farklı müzikal yapısıyla dikkat çekmişti. Öncesinde birçok şarkıcının albümünde şarkı yazarı ya da aranjör olarak çalışmış olsa da son yıllarda en çok Sezen Aksu albümlerinde gördük Okay Barış adını. Mesela son Sezen “hit”lerinden biri olan “İhanetten Geri Kalan”da aranjör olarak.


Okay Barış geçtiğimiz günlerde bir tekliyle çıktı karşımıza. Sözü, müziği ve düzenlemesi kendisine ait "Beter Ol" adlı şarkı DMC etiketiyle yayımlandı.

Mevcut pop müzik piyasasının seyrinde nereye koyacağınızı şaşırabilirsiniz bu şarkıyı. Acıklı, arabesk bir melodik örgü ve sözler üzerine sağlam bir elektronik altyapı, dünya trendlerini yakalamış bir düzenleme. Bu bakımdan ortalama dinleyiciyi hem kolay yakalayan hem de zorlayan bir şarkı olabilir. Farklı, cesur ve kışkırtıcı. Bu farklılığa ve cesarete vurgu yapan klip ve görsellik de cabası.


Şarkıyı dinlerken “alternatif pop” diye bir tabir türetmenin zamanı geldi mi acaba diye düşünmedim değil. İlla bir kategorizasyon şartsa tabii.

HAZİRAN 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder