Sıcak - "Anla"


(9 Mayıs 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Kemal Çetkin, Altuğ Coşkun, Emre Arslan ve Taner Öztonbul’dan kurulu Sıcak 2007’de kurulmuş bir grup. O zamandan bu zaman her grup gibi eleman değişiklikleri yaşamış, yakın zamanda ise son halini almış. Sahnede hem kendi şarkılarını hem de “cover” çalan grubun YouTube’da mevcut akustik performanslarına ve Soundcloud sayfasında da kendi şarkılarına ulaşmak mümkündü. Sıcak’ın ilk teklisi “Yangın Var” ise Şubat 2017’de yayımlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Sıcak cephesinden ikinci tekli geldi. Arpej Yapım etiketiyle yayımlanan ve “Anla” adını taşıyan şarkının söz ve müziği Kemal Çetkin tarafından yazılmış, düzenleme ise grubun ortak imzasını taşıyor. Bu şarkı aynı zamanda yakında piyasaya çıkacak ilk Sıcak albümünün de adı imiş.


Epeyce hararetli ve ateşli bir şarkı olan “Yangın Var”, bir o kadar da ticariydi bir taraftan. Nitekim özellikle şarkının Ukrayna’da çekilmiş “seksi” klibi, bundan bir 10 yıl öncesinde yaşıyor olsa idik, epeyce konuşulurdu. Şarkının hikâyesi böyle bir klibi kaldırırdı o ayrı mevzu ama galiba artık koyun klibi bir kenara, şarkının tek başına daha fazla dikkat çekeceğini düşünmüş idim ben kendi adıma.      

Kimi şarkısında daha melodik ve pop, kimi şarkısında daha sert ve “rock”, belirgin nitelikleriyle Türkiyeli bir “rock” grubu Sıcak. Emsallerinden, özellikle de “üçüncü dalga” tabir edilen tayfadan farklı olarak daha ziyade klasik “rock” ekolüne yakınlarsa da nağmeli melodiler ve vokalin sesinin epeyce ön planda olması gibi Türkiyeli “rock” gruplarına mahsus alamet-i farikalardan da uzak değiller.

Sıcak’ın ikinci teklisi “Anla” ise “Yangın Var”la kıyaslandığında tam ters köşede bir şarkı. Daha pop ve daha akustik ama yine çok melodik.



Sıcak yakın geleceğin Türkçe “rock” müzik piyasasında adından daha çok söz ettirecek gruplardan biri olacağının sinyallerini veriyor bu iki şarkı. Türkçe “rock” müzik dinleyicisinin beğeni skalası bir parça değişmiş olsa da böyle bu.  

MAYIS 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder