Soner Arıca - "Kaçalım"


(29 Ağustos 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Soner Arıca telefonlarımızdaki aplikasyonlar gibi; sürekli güncelliyor kendini. Tam bir önceki versiyonuna yeni alıştık derken bir bakıyoruz başka bir versiyonu çıkmış bile.

“Saklı”, “Bir Yanım Gitti”, “Aşkın Saniyesi”, “Dönsen Bile” ve şimdi de “Kaçalım”… Arıca’nın 90’lardan, onu ilk tanıdığımız yıllardan bu yana değişmeyen bir tarzı var, evet ama aradan geçen 20 yılda bu istikrarla “demode” olmak da ihtimal dâhilindeyken Arıca bu ihtimale hep ustaca manevralarla çelme taktı. Nitekim “Kaçalım” bunu bir kez daha gösteriyor.


Radikal bir imaj çalışması, “sert” bir klip, kulağa dost Soner Arıca melodileri ve “romantik – isyankar” sözlerle Soner yine hem kendi gibi hem de çok farklı. Pekâla yavaş bir düzenleme de yapılabilirmiş bu şarkıya (belki öyle bir versiyon da olmalıymış) ama şarkının teklide yer alan ve işinin ehillerinin elinden çıkmış dört farklı düzenlemesi de kan kaynatan cinsten. Ardı ardına dördünü de dinleyebiliyor ve sıkılmıyorsunuz mesela ki özellikle “remix” versiyonlarda, o sırada dans etmiyor, yerinizde oturuyorsanız bu pek mümkün olmaz.


Şarkının orijinal versiyonun düzenlemesi, Arıca’nın farklı bir kimya yakaladığı genç müzisyenlerden Enver Günen tarafından yapılmış. “Remix” versiyonlar ise Suat Ateşdağlı, Kaan Gökman ve Catwork’e emanet edilmiş. Ben biraz daha “tok” sesleri, “kick”leri sevdiğim için bu işlerde, en çok Suat Ateşdağlı “remix”ine yakınlık duydum ama tercihe göre her bir versiyonun şarkıya başka bir değer kattığı söylenebilir.


Henüz “buralardan kaçmak için” (hangimiz istemiyoruz ki?) gerekli şartlar hazır değilse, en azından şarkıya bağır çağır eşlik edip kolay yoldan bir terapi seansı yapabilirsiniz ki bu da şarkıyı müzikal içeriği ve niteliğinden bağımsız olarak sevmek için bir başka sebep olabilir.

AĞUSTOS 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder