Tuğba Yurt - "Destur"


(9 Mayıs 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Sosyal medyada sıklıkla görüyorum. Şarkılar ya da albümler hakkında tuttu / tutmadı diye yorumlar yapılıyor. Herkesin kendince bir kriteri var muhakkak. Kimi çevresinde duyup duymadığına bakıyor, kimi gittiği kulüplerde, gece aleminde çalınıp çalınmadığına, kimi satış ve tıklanma rakamlarına… Aslında hepsi bir bütünün parçaları da olsa her şarkıcının kendi kariyer ölçütleri genelde gözden kaçıyor. Yani tutmuş ya da tutmamış bir şarkı / albüm o şarkıcının yürüdüğü yolun neresinde duruyor ya da duracak? Uzun vadede kar hanesine mi yoksa zarar hanesine mi yazılacak? Kaldı ki bazen tutmamış görünen bir şarkı, tutacak bir sonraki şarkının tetikçisi de olabilir.


Tuğba Yurt’un yeni teklisi “Destur”, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı. Şarkının sözleri Deniz Erten’e, bestesi Toylan Kaya’ya ait, düzenlemesi ise Gürsel Çelik tarafından yapılmış.

Her taşın yerli yerine oturduğu bir güncel pop şarkısı “Destur”. “Atarlı” ve oyuncaklı sözler, işin uzmanından, Deniz Erten’den gelmiş. Genç bir müzisyen olan ve bugüne dek şarkıların künyesinde ismini daha ziyade “düzenleme” hanesinde gördüğümüz Toylan Kaya, çok akılda kalıcı bir melodi örgüsü yakalamış ve Gürsel Çelik olanca profesyonelliğiyle şarkıyı eğlenceli bir dans şarkısı formunda düzenlemiş.


Tuğba Yurt zaten vokal performansından artık şüphe duymadığımız bir şarkıcı. Gerçi bu şarkı ona pek fazla vokal performansı gösterme şansı tanıyan bir şarkı değil ama popüler kulvarda yerini sağlamlaştırmaya çalışan bir şarkıcı için gayet doğru bir “playlist” şarkısı. Radyocular için de cazip, “dj”ler için de.


Belki “Güç Bende Artık” kadar dinleyici tarafından içselleştirilecek bir şarkı değil. Daha ziyade (moda lisanıyla) “pret-a-porter” bir iş ancak Tuğba’nın görünürlüğünü sıcak tutacağı aşikâr. Bence Yurt’un artık yavaş yavaş “haute coture” işler için arayışa girmesi, ona mahsus bir tarzın peşine düşecek bir ekip bulması gerekiyor.

MAYIS 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder