Yonca Lodi - "Mühür"


(24 Temmuz 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

2016 yılını Ocak ayında yayımlanmış bir tekliyle geçiren Yonca Lodi, 2017’de sesini duyurmak içinse Haziran ayına kadar bekledi. Lodi’nin geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlanan yeni teklisi “Mühür” adını taşıyor.


Her şarkı “hit” olmak zorunda değil. Bazı şarkılar bir söz söylemek, bir şey anlatmak, bir duyguya karşılık olmak, bir ânâ tanıklık etmek için vardır. Albümler en çok bu işe yarardı. Her şarkısı “hit” olmazdı albümün. Bazı şarkılar dile düşmez ama kalbe düşerdi. Albümdeki şarkılar birbirine destek verir, biri diğerinin önünü açar, öteki berikinin sözüne sahip çıkardı.   
Yonca Lodi de zamanında böylesi albümler yapmış bir isim olduğundan mıdır nedir, ben kendi adıma bir şey anlamıyorum onun tek tek yayımladığı şarkılardan. Bir önceki tekli “Özlüyorum” güme gitti sanki. Bu da mı gidecek bilmem.


Oysa nasıl güzel bir şarkı. Sözleri Tamer Sağır yazmış, besteyi Hakan Demirtaş yapmış, düzenleme ise Alper Atakan’ın elinden çıkmış. Dertli sözleri, efkârlı melodisi, “damar” düzenlemesi, “amaaaaaan” narası ile filan Yonca Lodi kariyerinin belki de en alaturka şarkısı olabilir ama hakkını vermiş mi vermiş, kendine yakıştırmış mı yakıştırmış. Benim böylesi “demlenme” şarkılarına da zaafım var mı, var. Öyleyse tokuşturalım kadehleri!



Şaka bir yana, sözü, müziği, pırıl pırıl düzenlemesi ve çapaksız yorumuyla eli yüzü fevkalade düzgün bir pop-alaturka şarkı “Mühür”. Şarkının klibinde Yonca Lodi’yi daha önce hiç görmediğimiz bir biçimde oyunculuk yaparken görmek de işin sürprizi.

TEMMUZ 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder