Gökhan Tepe - "Sevda Çocukları"



(1 Aralık 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

İlk kez bir Gökhan Tepe şarkısına bu kadar yakınlık duydum desem bilmem ayıp etmiş olur muyum? Şüphesiz sektörde ‘90’lardan bu yana hafife alınmayacak bir yer edinmiş Gökhan Tepe’yi hiç mi hiç bağlamaz bu yargım. Kaldı ki “Yürü Yüreğim” gibi  “Birkaç Beden Önce” gibi zamanında sevdiğim şarkıları olmuştur benim de ama beni hiç mi hiç sarmayan şey onun şarkı söyleme biçimi idi hep. Çoktan ‘90’lardaki ilk albümlerinde kalmış olması gerekirken bu zamana kadar taşıdığı Tarkanvari aşırı içli şarkı söyleme biçimi.


Geçtiğimiz günlerde birkaç yeni başka şarkıyla beraber Gökhan Tepe’nin yeni şarkısı “Sevda Çocukları”nı da bu önyargıyla atmıştım “playlist”ime. Ama ne oldu biliyor musunuz? Telefon cebimde, yolda yürüyorum ve sırada hangi şarkının olduğunu bilmiyorum doğal olarak. Bu şarkı çıktı sonra. Nakarata kadar söyleyenin Gökhan Tepe olduğunu anlamadım. Yenilerden biri diye dinledim. “Ne güzel şarkıymış, söyleyen kim acaba?” diye merak ettim hatta. Gökhan Tepe beni faka bastırmıştı bu defa.

“Sevda Çocukları”, söz ve müziği Serdar Aslan’a ait bir şarkı. Düzenleme ise Erhan Bayrak tarafından yapılmış.


Ayla Çelik, Şebnem Sungur, Serdar Aslan ve Gökhan Tepe bazısı tek, bazısı birlikte şarkılar yazarak bir ekip oluşturdular yıllardır. Bu ekipten sadece Gökhan Tepe’ye değil, başka şarkıcılara da şarkılar çıkıyor üstelik. Her işte olduğu gibi pop müzikte de ekip çalışması doğru kimya yakalandığında her zaman sağlıklı sonuçlar vermiştir ki bu ekipte de veriyor. Nitekim diğerleri bir yana, Tepe’nin daha önce “Çok Özlüyorum Seni” ve “Yalan Olur” gibi başka Serdar Aslan şarkılarıyla da başarı yakaladığı ortada. Bu şarkının Nihat Odabaşı tarafından çekilen klibinde de bu isimlerin tamamı yer alarak adeta ekip ruhuna işaret etmişler birlikte.


‘70’lerden bir Melih Kibar – Çiğdem Talu şarkısı tadı da alabilirsiniz “Sevda Çocukları”ndan, ‘90’lardan bir Kayahan şarkısı tadı da. Hem melodi hem de söz anlamında yoğun ve güçlü. Düzenleme ona keza, şarkının tam da ruhunda, ayarında bir yerde. Tepe’nin yıllardır aynı yerden ses veren şarkı portföyüne kendini tekrar etmeyen ve de kıdemini vurgulayan böylesi bir şarkıyı katması da ayrıca değerli.

Söylemeden edemeyeceğim, Gökhan Tepe’nin bu tonu her ne ise umarım ve dilerim bundan sonra buradan devam eder. Dinleyici kaybeder mi bilmem ama bir tane kazandı, orası kesin.

KASIM 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder