Melodi - "Sadakatsiz"



(9 Şubat 2018 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Geçtiğimiz haftalarda yeni bir ses daha giriş yaptı popun “teenage” kulvarına. Daha önce de yazdım; bu kulvardan ne çare ki özgün iş çıkmıyor kolay kolay. Sanırım dijital çağın götürülerinden biri de bu. Etkileşim o kadar fazla ki “kendi gibi” olabilmek, kendi farkını, bırakın göstermeyi, keşfetmek bile çok zor artık.

Melodi de bu genellemenin içinde anılabilir ilk bakışta. Dünyada “teenage” kesimin peşinden koştuğu nice şarkıcının izleri var hem şarkıcılığında, hem görünüşünde, hem de dans edişinde. Bununla birlikte iyi bir sesle ve yetenekli bir şarkıcıyla karşı karşıya olduğumuz dakika bir gol bir anlıyorsunuz şarkısını dinleyeme başladığınız zaman.


Melodi’yi Instagram’da paylaştığı “rap” videolarından keşfeden ve Antalya’dan İstanbul’a çağırıp onu sektöre kazandıran Ender Çabuker olmuş. Popüler müziğin yeniliklere çok açık, ufku geniş, vizyonu bu ülke sınırları içinde kalmayan müzisyenlerinden biri Ender Çabuker. Haliyle Ender’in Melodi gibi bir yeteneği keşfedip ona bu fırsatı sunması da tam tabiriyle “nokta atışı” olmuş.

Melodi’yi bize tanıştıran şarkı “Sadakatsiz” adını taşıyor. Söz ve müziği Batuhan Bayazıt’a ait şarkının düzenlemesinde de Ender Çabuker’in imzası var. Çabuker, şarkının videosunun yönetmenliğini de üstlenmiş ayrıca.


Hedef kitleyi yakalayabilecek her şey var şarkıda. Hepsi dozunda kullanılmış. Videonun altındaki yorumlara bakınca da yapılan iş amacına ulaşmış görünüyor. Doğru bir strateji ile Melodi, önümüzdeki süreçte adından çok söz ettirecek, o belli.

Giderek çer çöpe dönüşen müzik piyasası gençlerden medet umuyor ummasına ama bu beklenti profesyonel prodüksiyon imkanlarını içeren bir fırsata dönüştürülmedikçe ortaya çıkan işler amatör YouTube videolarından çok da farklı olmuyor. Melodi için yapılan bu prodüksiyon, bu işin nasıl yapılması gerektiğine dair yol gösterici bir örnek olabilir.

ŞUBAT 2018

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder