Zerrin Özer - "Beni Tanıma"



(9 Şubat 2018 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Bugün Türkçe pop müziğin en büyük sıkıntılarından biri farklı ses renklerinin çıkmıyor olması. Biraz geriye dönüp baktığımızda Nilüfer başka bir renkti, Nükhet Duru başka bir renk, Yeliz ayrı, Zerrin apayrı. Her birini ayrı ayrı dinlemekten zevk alırdık, seslerini nerede duysak tanırdık. Şimdilerde bu niteliğe sahip şarkıcı çok az.

Zerrin Özer daha 15-16 yaşlarındayken ses rengi kadar, Allah vergisi gırtlak yapısının ona sağladığı avantajı sezgisel bir bilinçle kullandığı şarkıcılığı ile de benzersiz olduğunu göstermiş ve öyle de devam etmişti. O da tıpkı Yeliz gibi zaman zaman duygularına yenik düşse ve kariyerini iyi yönetememiş olsa da o gün bugün bir Zerrin daha gelmedi.


Zerrin’in yeni teklisi “Beni Tanıma”, geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle yayımlandı. Söz ve müziği Şehrazat’a ait şarkının düzenlemesi Selim Çaldıran tarafından yapılmış.

“Beni Tanıma” (ya da “Tanıma Beni”) ilk kez 1993’de Ferda Anıl Yarkın’ı bize tanıştıran ilk albümünde onun yorumuyla karşımıza çıkmıştı. Hemen ertesi sene 1994 yılında Gönül Akkor yıllar sonra yaptığı “Dönüş” adlı albümde seslendirdi bu şarkıyı. Sonrasında 2002’de Rüya Seven, 2003’de Yılmaz Morgül, 2004’de Nükhet Duru’dan dinledik. 2016’da ise Naşide Göktürk ölümünden önce yayımlanan son albümünde bu şarkıyı da seslendirmişti.


Görüldüğü üzere Türk pop müziğine sayısız klasik armağan etmiş Şehrazat’ın epeyce rağbet görmüş klasiklerinden biri bu şarkı. Rağbet görmesi boşuna değil. Sağlam bir şarkıcıya dilediğince yorum yapma şansı veren yani teknik açıdan çok elverişli bu şarkı, dokunaklı sözleri ve etkili melodisiyle de her defasında dinleyiciyi yakalamayı başarmış. Nitekim yine başarıyor. “Beni Tanıma”, bu defa Zerrin Özer’in sesinde başka bir etki yaratıyor.


Nicedir özlediğimiz Zerrin bu. Son yıllarda seslendirdiği ve pek ses getirmemiş onca şarkıdan sonra bu şarkıya nasıl sahip çıktığını ve nasıl asıldığını çok net fark ediyorsunuz dinlerken. Gerçek Zerrin’i ortaya çıkarmış nihayet. Teknik olarak pürüzsüz değil belki ama duygu olarak tam deminde bir yorum bu. Selim Çaldıran’ın düzenlemesi de şarkıya önceki tüm versiyonlarından farklı bir zenginlik, derinlik kazandırmış, bunu da söylemek lazım.

Umarım ve dilerim ki Zerrin artık böyle birinci lig şarkılar ve ileride birinci ligde anılacak yeni şarkılarla devam eder yoluna.



ŞUBAT 2018

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder