Günün Şarkısı 16 Nisan 2019


Ayfer Vardar – “Al Ömrümü”


“O yıllarda televizyon dizileri, şarkılar için klip vazifesi görür, birçok şarkı diziler sayesinde keşfedilirdi…”

Artık 10 yıl sonra mı olur 20 yıl sonra mı orasını bilemem ama günün birinde birileri bugünlerin müziğini anlatırken bu cümleyi kuracak muhakkak.


Şu sıra en çok Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Çukur dizilerinin müzikleri gidiyor mesela. Neredeyse her hafta yeni bir şarkı patlatıyorlar.

Ayfer Vardar’ın seslendirdiği ve geçtiğimiz günlerde Kalan Müzik etiketiyle tekli olarak da yayımlanan “Al Ömrümü”  Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz sayesinde yeniden keşfedilen şarkılardan biri oldu. Yeniden keşfedilen diyorum çünkü şarkının epeyce sükseli bir evveliyatı var aslında.


Şarkı ilk kez 2011 yılında dinleyici karşısına çıkıyor. Hem söz yazarı ve bestecisi Cevdet Bağca’nın “Nuda” adlı albümünde hem de Kıvırcık Ali’nin ölümünden hemen sonra yayımlanan “On Bir İki Bin On Bir / Veda” adlı albümde. Bu ikinci albümde şarkıyı Kıvırcık Ali ve Yıldız Tilbe birlikte söylüyorlar. 2016 yılında ise Kubat bu şarkıyı yeni albümünün isim şarkısı yapıyor. Şarkının Kubat versiyonu Kurtlar Vadisi dizisinde de kullanılıyor ve o dönem epeyce ses getiriyor. 2017 yılında Zülfükâr’ın “Çirkin” adlı albümünde yer alan şarkı 2019 başında da Handan Şahin’in “Alem” adlı albümünde bir kez daha dinleyici karşısına çıkıyor.


Rağbet gördüğü kadar var. “Al Ömrümü” dile kolay takılan, bir o kadar da dokunaklı bir türkü formunda beste. Ayfer Vardar da her zamanki gibi tertemiz, pırıl pırıl söylemiş. Bu türü sevenler için her bakımdan tatmin edici bir çalışma.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder