Günün Şarkısı 28 Nisan 2019


Birkan Nasuhoğlu – “Bahar Geldi Zaar”


2013 – 2017  yılları arasında iki albüm ve bir tekli yayımlayan Yedinci Ev sonrasında dağılma kararı almıştı. Grup elemanlarından Birkan Nasuhoğlu Elçin Orçun ile kaydettiği ilk teklisi “Varsa Yoksa”yı 2017’de yayımladı. 2018’de piyasaya çıkan ve yine Elçin Orçun ile birlikte seslendirdiği “Bi’ Fazla” adlı şarkıyla yoluna devam etti. Şarkı yayımlandığı dönemde kendi kulvarında “hit” oldu desem abartı olmaz.


2019 yılında ise GTR Müzik ile anlaşan Birkan Nasuhoğlu, kısa bir süre önce bu firmadan “Öyle Dur” adlı teklisini yayımlamıştı. Bu şarkı daha öncesinde Nasuoğlu’nun YouTube perfomanslarından bilinen bir şarkıydı. Geçtiğimiz günlerde ise Nasuhoğlu’nun yine YouTube performanslarından bilinen bir başka şarkısı “Bahar Geldi Zaar”, yine GTR Müzik etiketiyle tekli olarak piyasaya sürüldü.


Şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Birkan Nasuoğlu imzası taşıyor. Yedinci Ev sonrası zaten büyük ölçüde akustik performanslarla adından söz ettirmiş Nasuhoğlu, alabildiğine minimalist bir çizgide ilerliyor. Bu şarkı da çok sade çok “soft”, çok dingin. Buna karşın çok iç açıcı, mutlu, umutlu bir bahar şarkısı. Baharın gelişine kelime anlamından daha fazlasını yüklemeye heves ettiğimiz, en azından bunu umut ettiğimiz şu günlerde dinlemenin tam sırası olabilir.        

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder