Cem Yenel - "Aşk Bu Biter mi?"



(17 Eylül 2018 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

1996 doğumlu Cem Yenel, 8 yaşında piyano çalmaya başlamış, 2010 yılında Yetenek Sizsiniz yarışmasında seslendirdiği şarkıyla finale kalmış. Şu anda üniversite öğrencisi olan Cem, bir yandan da müzikte bir kariyer edinme niyetiyle Volga Tamöz’le çalışmaya başlamış. Cem Yenel’n ilk teklisi “Aşk Bu Biter mi?” geçtiğimiz günlerde Yazz Records etiketiyle piyasaya çıktı.


Şarkının sözleri Murat Güneş’e, beste ve düzenlemesi Volga Tamöz’e ait. Klibi ise Nihat Odabaşı çekmiş. Yani sektörün deneyimli isimleri 22 yaşındaki bir genç için işbirliği yapmışlar. Bu bir şans şüphesiz ama Cem Yenel de bu şansı taşıyabilecek yetenek ve yeterliliğe sahip görünüyor.


Bu şarkıdan tam olarak anlaşılamasa da internetteki başka videolarını izleyince geniş bir ses aralığına, iyi bir sese sahip olduğu görülüyor Cem’in. Pozitif enerjisi ve sempatikliği de diğer artıları. Şarkı “sound” ve müzikal anlayış olarak çok genç ve bu nedenle de Cem’in üzerinde doğru dikilmiş bir elbise gibi potsuz, cuk oturmuş duruyor.


Bir proje gibi tasarlanmış bu ilk çıkış ümit vaat ediyor. Bundan sonrası aynı özen, istikrar ve titizlikle devam ederse yakın gelecekte Cem Yenel adını sık sık duyabiliriz.   



EYLÜL 2018

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder