Günün Şarkısı 31 Mayıs 2019


Sertab Erener – “Vurulduk”


21 Mayıs 1994 sabahı güne şoke edici bir haberler uyandık. Uzay Heparı bir gece önce motorsikleti ile kaza yapmış, hastaneye kaldırılmıştı. Durumu ağırdı. Etiler Koç köprüsünde duran bir arabaya çarpmıştı Uzay. Başında kask yoktu ve boynu kırılmıştı. Duran arabanın sürücüsü Demet Akbağ idi. Ne acıdır ki arabası köprünün ortasında arızalanıp durduğu o an olmuştu kaza. Bir anda, ne olduğunu bile anlayamadan…


Uzay Hepari hastanede verdiği yaşam mücadelesini 31 Mayıs 1994 günü kaybetti. Henüz sadece 25 yaşındaydı. Kısacık yaşamına kocaman bir müzik kariyeri sığdırmış, ülke pop müziğinin önemli besteci ve aranjörlerinden biri haline gelmişti. Sezen Aksu’nun Onno Tunç’la ayrılığı sonrası adeta Onno’nun eksikliğini aratmayacak işlere imza atıyordu Sezen ve Uzay. Sertab Erener’in, Levent Yüksel’in ilk albümleri, Aşkın Nur Yengi’nin ikinci ve üçüncü albümleri, Sezen Aksu’nun “Deli Kızın Türküsü”, Nükhet Duru’nun ’94 albümleri… Hepsinde Uzay’ın besteleri, düzenlemeleri vardı.


O günlerde ise Demet Sağıroğlu’nun ilk albümü “Kınalı Bebek” için çalışıyordu. 6 aylık evliydi ve eşi Zeynep Tunuslu hamileydi. Ne tuhaftır ki 7 ay kadar sonra dünyaya gelecek ve adı Uzay Kanat konulacak oğlu, tıpkı o şarkıdaki gibi “yüreği doğuştan yaralı” gelecekti dünyaya.  


Uzay’dan geriye imza attığı albümler, şarkıları kaldı… Bugün onun ölüm yıldönümü. Onu Sertab Erener’in 1992 yılında Tempa Müzik etiketiyle yayımlanmış ilk albümü “Sakin Ol”da yer alan bir bestesiyle anmak istedim. Sözleri Sezen Aksu tarafından yazılmış “Vurulduk”, bence Türk pop müziğinde yapılmış en güzel şarkılardan biri. Bestedeki senfonik hava, düzenlemenin incelikleri, Sertab’ın arkadaşındaki koronun vokal kompozisyonu bugün bile parmak ısırtacak güzellikte. Ruhu şâd olsun.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder