Günün Şarkısı 4 Mayıs 2019


Zeynep Bastık – “Her Yerde Sen”


Çanakkale’de doğan ve müzisyen bir aileden gelen Zeynep Bastık, müziğe de hayatının büyük kısmını geçirdiği İzmir’de başlamış. Bir dönem Anadolu Ateşi’nde dans etmiş, tiyatro oyunculuğu dersi alıp, oyunlarda oynamış ve yakın zamanda dizilerde de rol almış.   


Biz onu ilk kez Murat Dalkılıç’ın vokalisti olarak tanımış ve onunla düet yaptığı “Lüzümsuz Savaş” adlı şarkıyla adını ezbere almıştık. İlk teklisi “Fırça”yı yine Dalkılıç’ın desteğiyle 2014 yılında yayımlamış, 2015 yılında Emrah Karaduman’ın albümünde bir Fatih Erkoç şarkısı olan “Cefalar”ı yeniden seslendirmişti. 2017 yılında ikinci teklisi “Şahaneyim”i piyasaya süren Zeynep Bastık, YouTube'daki canlı performans kayıtları ile de ciddi bir kitle kazandı. Bastık üçüncü teklisini ise geçtiğimiz günlerde kendi hesabına yayımladı.


“Her Yerde Sen” adlı şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Çağrı Telkıvıran’a ait. Eğlenceli, akılda kalıcı, ritmik, “funky” bir şarkı “Her Yerde Sen”. Yeni nesil Türkçe pop müziğin bütün ipuçlarını taşıyan bu şarkıyı zaten bu yolda ilerleyen Bastık’ın seslendirmesi isabet olmuş. Sanki bu şarkı onun enerjisini daha doğru yansıtmış gibi. Ayrıca önceki teklilerine kıyasla bu şarkının kitlesini biraz daha genişletmek konusunda epeyce işe yarayacağı da rahatlıkla söylenebilir. Zira klip de çok genç, çok “fresh” (asla dans edemeyen esas oğlan dışında), çok neşeli ki ana akım bir YouTube kanalında servis edilmemesine rağmen kısa sürede aldığı tık sayısı da hedefi bulduğunu gösteriyor.    


Bu arada yazmadan edemeyeceğim. Teklinin kapak görselini koskoca internette bulabildiğim tek yer korsan bir MP3 sitesi oldu (o da düşük kalitede.) Şarkının düzenlemesini kimin yaptığını ancak Zeynep Bastık'ın Instagram hesabındaki bir paylaşımdan öğrenebildim. En üstteki fotoğraf dizi setinde çekilmiş. Tekliye ait yukarıdaki tek fotoğrafı ise yine Instagram hesabında bulabildim. Bu konuda genellikle işime yarayan Facebook resmi sayfasında bile tekliye yer verilmemiş. Zaten Zeynep Bastık adına açılmış sayısız Facebook hesabı ve sayfası arasından resmi olanı bulmakta hiç kolay olmadı. Bu işler için Bastık'ın profesyonel bir yardım alması şart. 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder