Günün Şarkısı 9 Haziran 2019


Erkin Arslan – “Zaman Olur”


Yakın zamanda tekli olarak yayımlanan enstrümantal bestesi “Mesapotamia” ile müzisyen kimliğinin başka bir rengiyle karşımıza çıkan Erkin Arslan, hemen ardından da yeni teklisi “Zaman Olur”u piyasaya sürdü. Studio Jingle House etiketiyle yayımlanan şarkının söz ve müziği Erkin Arslan’a ait, düzenlemeyi ise Uğurcan Sezen, Sarp Özdemiroğlu ve Erkin Arslan birlikte yapmışlar.


“Mesopotamia”nın etnik formunun tam aksine, tamamen Batı formunda bir şarkı “Zaman Olur”. Şarkının daha ilk saniyelerinde akustik gitarın yol verdiği “groove” içine çekiyor sizi. Sonrası müzikalitesi çok yüksek, su gibi akan bir 4 dakika ve başa dönüp tekrar dinleme isteği. Bir “playlist” yapmak isteseniz, böylesi bir şarkının arkasına başka kaç şarkı koyabilirsiniz ki bugünün Türkçe müziğinde?


En mühimi de bu “sound”, bu melodik yapı ve düzenleme ile de doğru düzgün bir Türkçe’yle şarkı söylenebileceğini görmemiz bence. Genç nesil bin türlü müzik tarzını deniyor ve Allah için güzel şeyler de yapıyorlar ama Türkçe’yi bir türlü doğru oturtamıyorlar yaptıkları o işlerde. İşte bu yüzden bu şarkıyı ders niteliğinde çalışmalılar bana kalırsa.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder