Günün Şarkısı 1 Temmuz 2019


Gökhan Türkmen Feat. Aytaç Özgümüş – “Para Hâlâ Bende”


Müzikte arayıştan çekinmeyen, değişik şeyler yapmak konusunda cesaretini hiç kaybetmeyen bir müzisyen Gökhan Türkmen. Son olarak yakın zamanda 7 şarkısının “remix” versiyonlarının bulunduğu “Iptıs Çaktıs” adı verilmiş bir albüm yayımlamıştı. Yeni teklisi “Para Hâlâ Bende” ise geçtiğimiz günlerde GTR Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü.


Şarkının düzenlemesini GTR ekibinde Aytaç Özgümüş yapmış, söz ve müzik ise Kaan Boşnak’a ait ki bu şarkı aslında bir Yüzyüzeyken Konuşuruz şarkısı. İlk kez “demo” bir kayıtla internete düşen şarkı, sonrasında grubun 2014 yılında yayımlanan ikinci albümü “Otoban Sıcağı”nda resmi olarak dinleyici karşısına çıkarılmıştı. Gökhan Türkmen nereden ve nasıl akıl etmiş bilmiyorum ama “cover” yapmak için bu şarkıyı seçmiş ve ortaya ilginç bir bileşim çıkmış.


Şarkı hakkında biraz Google karıştırınca Pixies’in “Where Is My Mind?” adlı şarkısına benzediğini iddia eden yorumlara rastladım. İki şarkıyı ardı ardına dinleyince hakikaten bir “riff” benzerliğinden söz etmek mümkün ama ben melodik bir benzerlik göremedim.


Aytaç Özgümüş şarkıyı “deep house” bir formda düzenleyerek Gökhan Türkmen’in üzerine yakıştırmış. Aslına bakarsanız bu şarkının her iki versiyonunda Kaan Boşnak ve Gökhan Türkmen’in şarkı söyleme biçimleri birbirinden çok farklı değil. Biraz da şarkı sözlerinin gerektirdiği bir biçimde şaşkın, kendinden emin olmayan, tabiri caizse “ezik” bir adam var şarkıda. Kara mizah da burada saklı belki. Aslında hepimizin içinde bir yerlerde pusuda bekleyip de zaman zaman yüzünü gösteren tanıdık bir adam o çünkü.


Kariyer ivmesine ne getirir bilinmez ama Gökhan Türkmen, üstelik kendi şarkılarını yazabilen bir müzisyen olduğu halde böylesi bir şarkıyı “cover” yapmak istediyse bir bildiği vardır mutlaka. Bugüne dek ana akımla alternatif arasındaki muğlak yerde usta manevralarla ayakta kalabilmeyi başardığı düşünülürse, bu şarkının bu versiyonla tam da o işe yarayacağı söylenebilir.      

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder