Günün Şarkısı 6 Temmuz 2019

Serra Arıtürk – “Kendimi Bilmeden”


YouTube’daki “cover” videoları ve özellikle de Akustikhane programı ile dikkatleri üzerine geçen Serra Arıtürk’ün ilk teklisi “Kendimi Bilmeden” geçtiğimiz günlerde Wovie & DMC işbirliğiyle piyasaya sürüldü. Şarkının söz ve müziği Serra Arıtürk’e, düzenlemesi ise Osman Çetin’e ait.


Serra kolay yoldan gidip, YouTube videolarından birinin (mesela en çok tık almışının) akustik kaydını tekli olarak yayımlayabilirdi. Yapılmayan şey değil. Ama piyasaya resmi girişini tamamen profesyonel bir biçimde yapmayı tercih etmiş ve bu yüzden de üç yıla yakın bir süre beklemiş. İyi ki de öyle yapmış. Hem kendi yazdığı bir şarkıyı söylemesi, hem Osman Çetin gibi bir isimle çalışması onun YouTube şöhretinin arkasına sığınmak niyetinde olmadığını gösteriyor ki sadece bu bile takdire değer. Zira hem şarkı hem de klipte gördüğümüz Serra, onu “gitar eşliğinde şarkı söyleyen güzel kız” klişesinin ve sıradanlığının dışına çıkarıyor. Gerçi Serra’yı YouTube “cover”larıyla seven kitle bu işe biraz bozulmuş; video altı yorumları isyanlarla, sitemlerle dolu. Ama bana kalırsa bu bile onun doğru yolda olduğunu gösteriyor.  


“Kendimi Bilmeden” sözü, müziği ve “sound”uyla genç bir şarkı, haliyle. Serdar Börcan tarafından çekilmiş klip de öyle. Ben klipteki efektlere de Serra’nın stili ve dansına da bayıldım. Dahası Serra, birçok yaşıtı genç kız gibi bozuk telaffuz ve yanlış teknikle şarkı söylemiyor. Bu da onu (nedense) benzetildiği Aleyna Tilki ve Atiye gibi isimlerden bir adım öne çıkarıyor. Şarkıcılığını biraz daha pişirdiğinde, fark çok daha fazla hissedilecektir.



Genç isimleri çok seviyor ve çok önemsiyor, her yeni duyduğum genç ismin şarkısını büyük bir iştahla dinliyorum ama çoğu kez heyecan duyamıyorum. Bu anlamda Serra’nın işi (tek başına şarkı olarak değil belki ama bir bütün olarak) beni heyecanlandırdı. Yanılıp yanılmadığımı kuşkusuz zaman gösterecek.     

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder