Günün Şarkısı 26 Ağustos 2019

Akustikadam – “İmkânı Olan Delirsin”


Kırmızı “boxer”ı, beyaz fanilası, pofuduk terlikleri, bornozu ve kışlık şapkasıyla İstiklal Caddesi’nde deliren genç adam bu defa bir kumsalda açıyor gözlerini. Deniz, kum, güneş, dondurma, tekne, yel değirmeni, dünya güzeli bir kız… Alabildiğine yazlık bir rüya bu. Şarkı da öyle. “İmkânı Olan Delirsin”, nefis bir Türkçe “reggae”.


Akustikadam, “Neden?” adlı şarkısını bu yılın ilk aylarında yayımlamıştı. Kendi hesabına yayımladığı yeni şarkısı “İmkânı Olan Delirsin” de yukarıda bahsi geçen devam klibiyle servis edildi. 


Bir önceki şarkının hem eğlenceli ve pop, hem de alternatif “sound”u, yapısı ve kurgusu, yâni Akustikadam’ın akustik olmayan müziğe bakış açısı bu kez bambaşka bir türün sularında kendini gösteriyor. Şarkının söz ve müziği Akustikadam’a ait, düzenleme ise Mehmet Tan tarafından yapılmış.


Yine hınzır sözler (“Kalbinde yokmuş yerim, ben ayakta da giderdim”e bayıldım mesela), yine dinleyeni zapt eden bir melodik yapı, bir miktar “auto-tune” ve “reggae”nin kışkırtıcı ritmi… Klibin sonunda dünya güzeli kızın bir zabıta amcaya dönüşmesi biraz can sıksa da “devam edecek” ibaresi bir sonraki şarkıyı ve klibi merak ettiriyor. 


Akustikadam’ın (yâni Mert Erşahin’in) senaryosunu da kendi yazıp yönettiği klip işin eğlencesi tabii. Aslolan müziğiyle sunduğu öneri ve samimiyet ki o da müziğin bunca kir pas içinde kaldığı bir dönemde ferahlık ve temizlik hissi veriyor dinleyene.       

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder