Günün Şarkısı 27 Ağustos 2019


Taha Gürbüz – “Karanlıklar (Akustik)”


Onu Jilet grubunun solisti ve şarkı yazarı olarak tanımıştık. Grubun ömrü pek uzun sürmedi ama Taha Gürbüz, sonrasında yoluna tek başına devam etti ve ilk solo albümü “Manyak”ı 2017 yılında yayımladı. 2018’de “Anlamadı” ve “Söz mü?” adlarını taşıyan iki teklisi piyasaya sürülen Taha Gürbüz, 2019 Mayıs ayında ise “Karanlıklar” adlı teklisiyle çıkmıştı karşımıza. Aynı şarkının akustik versiyonu ise geçtiğimiz günlerde Joker Store etiketiyle piyasaya sürüldü.


Şarkının söz ve müziği Taha Gürbüz’e ait, düzenlemede ise Görkem Özalp, Volkan Topakoğlu ve Taha Gürbüz’ün imzaları var. İlk versiyonu elektronik sularda yüzen şarkı bu defa akustik bir biçimde çıkıyor karşımıza.


Taha Gürbüz aynı zamanda yaptığı işin eğitimini almış bir müzik öğretmeni. Bir yandan müziğe gönül vermiş gençler yetiştirirken bir yandan da kendi müziğini üretmeye ve dinleyici ile buluşturmaya devam ediyor. “Karanlıklar” da onun müzikal birikimini ve şarkı yazarlığının derinliğini bir kez daha gösteren, sıkı bir şarkı.


Ortalama dinleyici, sessiz sedasız, reklamsız ve tantanasız piyasaya sürülmüş şarkıları genellikle ıskalıyor çünkü bunca kalabalıkta gürültü koparmayana dönüp bakacak zaman bulamıyor. Taha Gürbüz’ün gerek ilk albümü gerekse sonrasında yayımladığı şarkıları da biraz bu kategoride kalmış gibi. Oysa uzun uzun dinlemelik ve keşfetmelik şarkılar var bu cephede. “Karanlıklar”la işe başlayabilirsiniz.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder