Günün Şarkısı 28 Ağustos 2019

Emre Olgun – “Melek Yüzlü Şeytan”


Uzun yıllardır sahneye çıkıyor olmasına karşın Emre Olgun’un adını daha geniş kitlelere duyurması ilk teklisi “Yüz Kere Bin Kere” ile olmuştu. 2018 yılında yayımlanan teklide şarkının iki ayrı versiyonu vardı. 2019’da Eyüp Çelik tarafından yapılmış üçüncü bir versiyonu daha yayımlandı. Emre Olgun’un yeni teklisi “Melek Yüzlü Şeytan” ise geçtiğimiz günlerde Mai Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü.


Müzik piyasasında önemli işlere imza atmış deneyimli müzisyen Bahadır Tanrıvermiş’in prodüksiyon firması Mai Müzik’ten yayımlanan ilk çalışma bu. Şarkının söz ve müziği Emre Olgun’a ait, düzenleme ise Bahadır Tanrıvermiş ve Çağrı Kodamaoğlu’nun ortak imzasını taşıyor.


Emre Olgun iyi bir solist. YouTube videolarından ve bir önceki şarkısından biliyorduk zaten ama bu şarkı bunu bir kez daha gösteriyor. Doğru düzgün şarkı söyleyen şarkıcı sayısı giderek azalıyor; yanlış teknik, bozuk diksiyon, hatalı prozodi gibi kusurlar almış başını gidiyor. Her gün önüme düşen bir dolu yeni şarkı arasında doğru şarkı söyleyen çok az soliste denk geliyorum. Bu yüzden Emre Olgun’un hem tınısı güzel, dolgun sesi, hem de düzgün şarkıcılığı kendini hemen gösteriyor.


Bahadır Tanrıvermiş’in düzenlemeleri her zaman kulak doyuran ritim kompozisyonlarıyla fark edilir. Bu şarkıda da öyle olmuş. “Melek Yüzlü Şeytan” zaten çok tipik Akdenizli bir şarkı ve gerek ritim yürüyüşü, gerek kıvrak gitarlar ve hınzır klarnet nağmeleri, çok yerinde ve dozunda bir biçimde şarkıyı ilk dinleyişte kulağa yerleşecek hâle getirmiş.


Katıksız pop müzik sevenler, sözü, müziği, düzenlemesi ve yorumuyla ‘90’lar havasını sonuna kadar hissettiren “Melek Yüzlü Şeytan”ı bağrına basmakta hiç tereddüt etmeyecek, orası kesin.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder