Günün Şarkısı 31 Ağustos 2019


Can Oflaz - "Aşk mı Meşk mi?"


Müzisyen biyografilerinin vazgeçilmez klişesi “müziğe küçük yaşlarda başladı”nın yanına bir klişe daha eklendi son yıllarda: “adını YouTube videoları ile duyurdu”. Müziğin genç kuşağında adını YouTube videolarıyla duyurmayan yok gibi artık. Can Oflaz da onlardan biri.


Fakat Can Oflaz’ın müzik geçmişi bundan ibaret değil. Üniversite yıllarında önce Bilgi Üniversitesinde müzik eğitimi, ardından Bahçeşehir Üniversitesinde caz vokal eğitimi alan Can Oflaz, ayrıca çeşitli eğitmenlerden özel dersler de alarak müzik donanımını pekiştirmiş. Bir dönem Ladies and Gentlemen İstanbul Korosu’nda yer almış, bu dönemde yaptığı ilk “cover” videoları ile ilgi çekmiş.


Yanı sıra reklam oyunculuğu da yapan Can Oflaz’ın YouTube kanalında yayınladığı kayıtlar giderek tanınırlığını arttırmasında bir hayli etkili olmuş. Bu kayıtlarda her bir enstrümanı kendisinin çalması ve kendi yaptığı düzenlemelerle bildik şarkılara getirdiği enteresan yorumlar sahiden de dikkat çekiciydi ve ben de Sezen Aksu’nun “Vay” şarkısına yaptığı çarpıcı “cover”la onu tanımıştım.


Ancak Can Oflaz’a asıl çıkışını sağlayan 2017 yılında tekli olarak da yayımlanan “Fikrimin İnce Gülü” şarkısı oldu. Ortak hafızamızda yer etmiş kıymetli şarkılardan biri olan bu şarkının genç “cover”ı Can Oflaz isminin daha geniş kitlelerce tanınmasını sağladı.


Yakın dönemde Benimle Söyle adlı yetenek yarışmasının jüri üyelerinden biri olarak ekranda görünen Can Oflaz’ın yeni teklisi “Aşk mı Meşk mi?” ise geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Can Oflaz’a ait, düzenleme ise Gürsel Çelik tarafından yapılmış.


Can Oflaz ilk kez kendine ait bir şarkıyı servis ediyor. “Cover” yapmak için seçtiği şarkıların dolaştığı kulvardan farklı olarak baştan ayağa pop bir şarkıyla, biraz da ters köşe yaparak çıkıyor dinleyici karşısına. Profesyonel bir düzenleme, kayıt ve video ile de şu ana kadar yaptıklarının bir basamak üzerine çıkıyor. Olması gereken de bu zaten.


Şarkının sözleri ve melodik yapısı pop kulvarında çok yeni şeyler vaat etmiyor. Hoş, hafif, ferah bir şarkı “Aşk mı Meşk mi?” Bununla birlikte Gürsel Çelik’i düzenlemesi daha ilk dakikadan itibaren dinleyeni kavrıyor, harekete geçiriyor. Özellikle ritim yürüyüşü nefis ve nefeslilerin kullanılma biçimi nefis. Can Oflaz “vazgeçebilirim” kelimesindeki prozodi hatası dışında parlak bir şarkıcılık performansı ve açık, geniş sesiyle göz dolduruyor.


Bu genç ve yetenekli müzisyenin adını önümüzdeki dönemde daha sık duymamız şaşırtıcı olmayacak.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder