Günün Şarkısı 16 Eylül 2019


Derya Yıldırım – “Bu Gece”


Fransa’da doğup büyüyen Derya Yıldırım, müziğin eğitimini almakla kalmamış, Fransa’da The Voice yarışmasına katılarak şansını denemiş ve dört jüri üyesini de döndürmeyi başarmış. O Ses Türkiye’nin sıkı takipçileri hatırlayacaktır, bizim burada hiçbir jüri üyesi dönmemiş, sonra da epey pişman olmuşlar (ben de YouTube’da izledim.)


Gelgelelim Derya Fransa’da olduğu kadar Türkiye’de de adından söz ettirecek hamleler yapmaya devam etmiş. Yakın geçmişte gerek YouTube için yaptığı “cover” kayıtlar, gerekse de popüler diziler için seslendirdiği şarkılarla kendine ait bir kitle oluşturmayı başarmış bile. Özellikle Feridun Düzağaç “cover”ı “Alev Alev” bir hayli ilgi toplamış.


Derya Yıldırım’ın ilk teklisi “Bu Gece”, geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle yayımlandı. Söz ve müziği kendisine ait bir şarkı seslendiriyor Derya bu kez. Düzenleme ise Zeki Bilir tarafından yapılmış.


Derya’nın çok temiz, rengi güzel, hoş bir sesi var. Türkiye’de doğup büyümüş nice genç şarkıcıdan düzgün bir diksiyonla söylüyor şarkıyı. Modern, batılı bir “sound” anlayışıyla yapılmış düzenleme de şarkıyı parlatıyor. Belki bir anda “hit” olup milyonların diline düşmeyecektir ama Derya’nın adını daha geniş kitlelere duyurması için attığı sağlam ve dikkatli bir ilk adım bu. Hem şarkı yazarı hem de şarkıcı olarak umut vaat ediyor bu şarkıyla.      

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder