Günün Şarkısı 18 Eylül 2019


Merve Çalkan – “Gözlerin”


Geçtiğimiz mayıs ayında ilk teklisi “Defter”i piyasaya çıkaran Merve Çalkan’ın yeni teklisi “Gözlerin”, geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü. Şarkının söz ve müziği Merve Çalkan’a ait, düzenleme ise Mabel Matiz ve Efe Demiral tarafından yapılmış. Mabel Matiz bu tekliye aynı zamanda prodüktör olarak da imzasını atmış.


Merve Çalkan’ı “Defter” şarkısından önce tanıyanlar için “Gözlerin” hiç de yeni bir şarkı değil aslında. Çalkan’ın tanınırlığını sağlayan Sofar videolarından birinde seslendirdiği bir şarkı bu. Sofar gibi hilesiz hurdasız bir kanalda 800 000’in üzerinde tık aldığına bakılırsa da şarkıyı bilenlerin sayısı pek de az değil.


2016’da yayınlanan o videodan üç yıl sonra aynı şarkı bu defa profesyonel bir kayıtla çıkıyor karşımıza. Doğrusu da bu. Kaldı ki o videoda Çalkan’ın pek ustalıklı gitar çaldığı da söylenemez. Nitekim Mabel Matiz ve Efe Demiral’ın düzenlemesi şarkıya müthiş renkler, tatlar katmış. Daha “intro” kısmından itibaren başka bir dünyaya giriyor, tek gitarlı akustik modasının müzisyenleri sıradanlaştıran, kimliksizleştiren basitliğinden kaçıp kurtuluyorsunuz.


Bununla birlikte şarkı bir yerden sonra tıkanıyor, zorlanıyor gibi. Hani şiirden bestelenen şarkılarda olur genellikle; sözü eksiltmemek için melodiyi zorlarlar. Tam da ona benzer bir durum olmuş. Ben olsam “doğrusu şöyle” diye başlayan kısmı tamamen çıkarırdım şarkıdan; çok daha akışkan hale gelir, melodi doğru yerde karara varırdı böylece.


Yok eğer bundan rahatsız olmaz iseniz, şu sonbahar günlerine çok yakışacak bu şarkının tadını çıkarmamanız için hiçbir sebep yok.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder