Günün Şarkısı 20 Eylül 2019


Cemil Demirbakan – “Yazgı”


Cemil Demirbakan 2019 yılbaşından bu yana “Oldum Sanma” ve “Beş Harf” adlarını taşıyan iki tekli yayımlamıştı, sonbaharı da geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Yazgı”yla karşıladı. ACDB Yapım etiketiyle piyasaya sürülen şarkının söz ve müziği Noyan Öztürk’e ait, düzenleme, kayıt ve miks ise Tarkan Gözbüyük ve Ozan Tügen tarafından yapılmış.


Memleketin sağlam müzisyenleri bir araya gelince ortaya çıkacak işten kuşku duymanıza gerek kalmıyor. Nitekim her şeyden önce nefis bir kayıt dinliyoruz; tertemiz, pırıl pırıl. Şarkı ne kadar güzelse düzenleme, hele ki Cenk Erdoğan’ın perdesiz gitarla kattığı lezzet de o kadar güzel. Daha duyduğunuz ilk notalardan itibaren kapılıp gidiyorsunuz müziğin tadına. Ve Cemil Demirbakan’ın artık eski bir dostumuz olmuş sesiyle tamamlıyor şahanelik.


Cemil, sosyal medyada şarkıyı paylaşırken “Valla yine piyasaya yapmadık, hareketli de değil,” diye not düşmüş. Bilakis böylesi şarkıların tam yeri, tam zamanı bence.


Biliyorum şu şartlar altında çok zor, maddi ve manevi karşılığı olmayan bir çaba, bir deli işi artık albüm yapmak ama bu ekibin elinden çıkmış bir albüm nasıl keyifle dinlenirdi diye düşünmedim değil.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder