Günün Şarkısı 27 Eylül 2019

Neyse – “Kum Gibi”


Kendi adını taşıyan ilk albümünü 2011’de, ikinci albümü “Haykırmadan Anlatamam”ı 2017’de yayımlayan Neyse, bu defa bir “cover” tekliyle çıktı karşımıza. Ahmet Kaya denilince ilk akla gelen şarkılardan biri olan “Kum Gibi”nin Neyse yorumu, geçtiğimiz günlerde WBW Records ve Neyse işbirliğiyle yayımlandı.


Türkçe “rock” müziğin 2010’lu yıllarında kazanç hanesine yazılan gruplardan biridir Neyse. Her iki albümü de kişilikli ve özeldir, dinleyeni kendine bağlar. Grubun taş gibi sağlam müziğinin ancak iki albüm dolusu şarkıyla kısıtlı olması ise bir avantaj mı dezavantaj mı ona emin değilim.


Söz ve müziği Ahmet Kaya’ya ait “Kum Gibi”yi de İlkay Dindar, Canberk Ünsal, Neyse’nin ortak düzenlemesiyle şahane çalmış ve söylemişler. Babajim stüdyolarında yapılan kayıt da nefis. Buraya kadar her şey yolunda ama Neyse’yi seven biri olarak neden “Kum Gibi” sorusunu sormadan edemiyorum ben.


Türkü barlardan, en sosyetik “dinner club”lara kadar nerede canlı müzik yapılıyorsa orada illa ki çalınan, söylenen, birçok kez de farklı biçimlerde “cover” yapılmış, Ahmet Kaya külliyatının içinde zaten çok arabesk bir tarafta duran bu şarkıyı neden seçtiklerini doğrusu anlayamadım. Kendilerini tekrar hatırlatırken çok bildik bir şarkıya yaslanmak, bir yem atmak mı, yoksa “Bu şarkı böyle de çalınır,” iddiası mı? Yok eğer başka bir sebebi varsa şahsen bilmek isterdim. Neyse, ne yapsa başımızın üstünde yer var, o ayrı.   

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder