Günün Şarkısı 4 Eylül 2019

Aynur Aydın – “Gel Güzelim”


Geçtiğimiz Nisan ayında “Düşüne Düşüne” adlı teklisini yayımlayan Aynur Aydın bu defa bir ‘90’lar “cover”ı ile çıktı karşımıza. “Gel Güzelim”, geçtiğimiz günlerde Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü.


Sözleri Aysel Gürel’e, bestesi Garo Mafyan ait şarkı ilk kez Jale’nin 1996 yılında yayımlanan üçüncü albümü “Beni Hatırlarsın”da yer almıştı. O albümde şarkının adı “Gel Güzelim Gel” idi ve albümün hem açılış hem de çıkış şarkısı olmuştu. Orijinal versiyonu Garo Mafyan tarafından düzenlenen şarkının yeni düzenlemesi ise Berk Kirtis imzası taşıyor.


Bu yeni düzenlemeyi çok sevdiğimi öncelikle söyleyebilirim. Berk Kirtis şarkının notalarıyla oynamadan, trafiğini alt üst etmeden, günün ritim ve “sound” anlayışına son derece doğru bir şekilde adapte etmiş şarkıyı. Zira Garo Mafyan gibi hem besteleri hem de düzenlemeleri dinler dinlemez fark edilen, karakteristik bir müzisyenin bir eserine yeni bir şeyler katmak çok zor ve yersiz de olabilirdi.


Bu “cover” haberini ilk duyduğumda bu şarkının Aynur Aydın’a yakışacağı konusunda şüphe etmiştim ama dinleyince öyle olmadığını gördüm. Aslında tam da Aydın’ın ihtiyacı olan şarkı imiş meğerse. Bilen bilir, Jale sıcak, enerjisi yüksek bir şarkıcıdır. Aynur Aydın da şarkıyı onun etkisi altında söylemiş, hatta yer yer tınısı da benzemiş ama bu iyi olmuş çünkü hem onun da enerjisi hiç olmadığı kadar yükselmiş hem de Türkçe vurguları bu defa doğru olmuş.


Gelelim Aynur Aydın’ın yönetmenliği üstlendiği klibe… Bilmeyenler için özetleyeyim: Şarkının epeyce renkli ve orijinal fikirlerle dolu gözüken klibindeki birçok fikrin aslında moda fotoğrafçısı Eliraz Kallah’ın çekimlerinden esinlendiği Pop Bizde tarafından ortaya çıkarıldı. Aynur Aydın’da bunun esinlenme değil, selam gönderme, "remake"  olduğunu söyleyerek savundu kendini. Nitekim klipte birtakım göndermeler var. Mesela Hülya Avşar’ın “Bu Gece Uzun Olacak” klibindeki o ikonik pop sallama sahnesi, klibin sonunda Aysel Gürel’e gönderilen selam gibi… Ancak Kallah’a yapılan “göndermeler” birden fazla tabii, haliyle konu tartışmaya açık. 


Ben Aynur Aydın’ın yerinde olsam, şarkının orijinal klibinde Jale’nin giydiği ekose desenli elbisenin bir benzerini giyip göndermenin tillahını yapardım ama o düşünülmemiş nedense.


İşin bu tarafını bir kenara koyarsak, “Gel Güzelim”in bu yıl dinlediğimiz sayısız ‘90’lar “cover”ı arasında en iyilerinden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder