Günün Şarkısı 7 Eylül 2019

Yaşar Kurt – “Saatimi Söktüler”


Geçtiğimiz aylarda yayımladığı “Ruhum” adlı teklisiyle, uzun bir aradan sonra geri dönüşünün sinyalini vermişti Yaşar Kurt. Eski bir şarkısını yeniden seslendirerek önce kendini hatırlattı, hafıza tazeledi, geçtiğimiz günlerde ise yeni teklisi “Saatimi Söktüler”le tekrar karşımıza çıktı. (Tabii bir Garaj Müzik politikası olarak bu şarkı da aslında Temmuz ayında Garaj Stüdyo'da video olarak yayınlanmıştı, ancak tekli olarak diğer dijital platformlara yeni girdi.) 


“Saatimi Söktüler”, söz, müzik ve düzenlemesi Yaşar Kurt’a ait bir şarkı. Şarkıda “Oysa ben ne güzel şarkılar yazacaktım,” derken adeta bunca zamandır neden yeni bir şarkısını dinleyemediğimizin gerekçesini anlatır, özrünü diler gibi. Yalnız onun değil, hepimizin saatini söktüler aslında. Uyanacak, ayağa kalkacak zamanımız kalmadı.


Şarkının sözlerini ilk duyduğumda Yaşar Kurt bilmediğim bir şiiri bestelemiş herhalde diye düşündüm önce. Az kelimeyle çok şey anlatan, hatta sadece başlığı ile bile bir şiir gibi tınlayan şarkı sözleri yazmış çünkü. Üstüne müzikte vardığı yerin yetkinliğiyle notalara dökmüş o sözleri. Öyle de düzenlemiş. Caz tadı alabileceğiniz piyano partisyonları, elektro gitar solosu, içten içe kaynayan bas yürüyüşü ve Yaşar Kurt’un kirli vokaliyle şölen gibi bir şarkı “Saatimi Söktüler”.


Şarkılar olanın şahidi, olacakların habercisidir ya bazen… Saatleri geri almanın zamanı geldi galiba. Tabirin her iki anlamıyla da.

Yavuz Hakan Tok

1 yorum: