Günün Şarkısı 8 Eylül 2019

Ahmet Kenan Bilgiç – “Şey Şey Şey”


Ahmet Kenan Bilgiç’in müzik ve sinemanın büyüsüne kapılmasına çocukken izlediği Geleceğe Dönüş filminde, Michael J. Fox’un “Johnny Be Good”u söylediği sahne sebep olmuş. Bu itkiyle gitar çalmaya başlamış ve arkası gelmiş. Eskişehir’de üniversite okuduğu yıllarda kurduğu Gevende’nin ilk albümü 2006’da yayımlanmıştı. Bilenler bilir, Gevende’nin müziği sadece Türkiye’de değil, dünyada da ses getirdi grup dünya çapında festivallerde çaldı, turnelere çıktı.


Ahmet Kenan Bilgiç’in müzik yolculuğu ise Gevende ile sınırlı kalmadı. Kurucusu olduğu Lu Records adlı plak şirketinin yanı sıra Jingle House bünyesinde yaptığı reklam müzikleri, dizi ve film müzikleri ve stok müzik oluşumu bimuziklazim.com projesiyle dört koldan üretmeye devam etti. Bilgiç’in ilk solo teklisi “Şey Şey Şey” ise geçtiğimiz günlerde Lu Records etiketiyle yayımlandı.


Ben de Tuğçe Yapıcı’nın bu şarkı vesilesiyle birbabaindie.com ‘a yazdığı yazıdan öğrendim: Gevende bir süreliğine ara vermiş ama buna karşın bu şarkı Ahmet Kenan Bilgiç’in 2020 yılında piyasaya çıkacak ilk solo albümünün habercisiymiş.


“Şey Şey Şey”in söz, müzik ve düzenlemesi Ahmet Kenan Bilgiç’e ait. Bilgiç’in ukulele de çaldığı kayıtta ona gitarlarda Bilal Karaman, davulda Berke Can Özcan ve perküsyonda Memduh Akatay eşlik etmiş. Bir de vokallerde Feryal Öney, Ekin Beril, Kutay Soyocak, Şebnem Hassanisoughi, Burak Ekinil, Güler Tuncer ve Caner Anar’dan oluşan bir koro.


“Reggae” gibi çok yerel ama bir o kadar da evrensel bir müzik formunun farklı bir dinamikle, türler arasında dolaşarak üretilmiş Türkçe bir örneği “Şey Şey Şey”. Adaptasyon kokusu yok bu yüzden. Öte yandan eğlenceli ve kavrayıcı. Özellikle vokallerin devreye girdiği kısımlar ilk dinleyişte eşlik etme hissi uyandırıyor. Tam da bu sebeple şarkının alternatif müzik dinleyicisi dışında bir kitlenin de ilgisini çekmemesi için hiçbir sebep yok.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder