Günün Şarkısı 9 Eylül 2019


Simge – “As Bayrakları”


Simge son olarak Ozan Doğulu “130 BPM Kreşendo” albümünde seslendirdiği Ersay Üner şarkısı “Ne Zamandır” ile çıkmıştı karşımıza. Sayısal veriler o albümün en fazla ilgi gören şarkısı olduğunu gösteriyor ama ben kendi adıma o şarkıya pek ısındığımı söyleyemeyeceğim. Geçtiğimiz günlerde ise Simge’nin yeni teklisi “As Bayrakları” DMC etiketiyle yayımlandı.


Şarkının sözleri Onurr, müziği Onurr ve Simge imzası taşıyor, düzenleme ise Erhan Bayrak tarafından yapılmış. Ekip şahane, ona diyecek yok. Şarkının dili, sloganı, çeldirici melodisi ve gümbür gümbür düzenlemesi de “hit” ehli ellerden çıktığını gösteriyor.


Ama bir şey var ki, oraya takılıyorum. Bu şarkı Simge için sahiden doğru bir şarkı mı? Simge’nin arkadaşı kontenjanından Seçkin Günuç’un çektiği ve Madonna’nın klibinden alıntı yapıldığı için tartışmalara neden olan klip Simge için doğru klip mi?


İyi niyetinden ve müziğe olan tutkusundan ve de iyi şarkıcılığından kuşku duymadığım, sevdiğim biri Simge. Tırnaklarıyla kazıyarak geldi şu an bulunduğu yere. “Miş Miş” gibi garantili bir şarkıyla yakaladığı çıkışı “Yankı”, “Üzülmedin mi?”, “Prens ve Prenses” ve “Ben Bazen” gibi riskli şarkılarla sürdürdü ve popun ana akımında bir fark, bir üst çizgi yarattı. “As Bayrakları” türevi şarkıların ritim, “sound” ve slogan anlayışını yukarıda bahsi geçen şarkılarla ters yüz eden bizzat Simge’nin kendisiydi. O dikenli yoldan hasar almadan, tam aksine kendi kulvarındakilerin arasından sıyırılarak çıktıktan sonra vardığı yer burası olmamalıydı sanki.


Bu şarkıyı bir başkası söylese dert etmez, hatta kişisine göre belki doğru da bulabilirdim ama söz konusu Simge olunca bunları yazmak ihtiyacı hissettim. Çünkü Simge’nin böyle büyük büyük, şatafatlı laflara da, ışıltılı, abartılı kostümlere de, bazı fotoğraf karelerinin içinde yer almaya da ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.    

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder