Günün Şarkısı 11 Ekim 2019


Emrah Demiralp – “Güzel Kadın”


Yıllardır müziğin mutfağında olmakla beraber son iki yıldır kendi sesinden şarkılar da yayımlamaya başlayan Emrah Demiralp’in yeni teklisi “Güzel Kadın”, Demiralp’in sahibi olduğu Müzikal İşler Production firmasının etiketiyle geçtiğimiz günlerde yayımlandı.


Emrah Demiralp daha önce Burcu Küngürlü ile birlikte “Sorma”, Yaprak Çamlıca ile birlikte “Yalandan”, solo olarak da “Bu Acı Geçiyor mu?” ve “Dokunmayın” teklilerine imza attı. Bunların her biri akustik kayıtlardı. “Güzel Kadın” ise bir “cover”. Söz ve müziği Turgut Raviş’e ait şarkı ilk kez 2015 yılında Raviş grubunun aynı adlı teklisinde yer almıştı. Şarkı yayımlandığı dönemde sevilmiş ve epeyce dile düşmüştü. Dört yıl sonra aynı şarkıyı bu defa Emrah Demiralp’in yorumuyla dinliyoruz.


Bu versiyon orijinalinden daha “soft”, daha ritim yürüyüşü daha farklı, Samim Sakaryalı tarafından yazılmış yaylı kompozisyonu ise şarkının ruhuna çok uygun bir romantizm getirmiş. Emrah Demiralp’in yorumu da öyle. Şarkıyı zaten sevenlerdenseniz, bu versiyonu da çok seveceksiniz; bilmiyorsanız da keşfetmenin tam sırası.      

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder